Ce e mai bun un golf 4 sau un golf 7?
Vezi aici de ce ai alege W10:
https://www.gadget.ro/......trans-pro/
Excelent ți se recomandă să-ți iei un trabant nu un golf 7, că nu consumă resurse și pentru perfomanție sporite. Poate îți mai zice careva isteț să pui Windows 98 sau 95, tot pentru performațe.
Cel mai bun 7
Dezavantaj faptul ca peste doi ani cei de la Microsoft il lasa balta. Nu il vor mai actualiza.
W10 e un dezastru.
Dezavantaje...tot ceea ce poate oferi un SO.
Sunt sigur ca ma voi "contracara" cu altii, dar la modul cel mai serios vorbesc, testat din propria experienta.
Am avut ambele sisteme instalate, le-am rulat si pot spune ca diferentele sunt majore. In primul rand, Windows 7 nu consuma la fel de mult precum Windows 10. De asemenea, Windows 10 are mai multe procese/servicii inutile consumabile de resurse hardware, ceea ce va ingreuna task-ul.
In gaming, categoric Windows 7 ridica stafeta. Se pot observa diferentele de fps-uri. Spre exemplu, daca pe Windows 10 aveam GTA V instalat si-l rulam, obtineam undeva la 47-65 fps-uri pe setari maxime(v-sync off). La Windows 7, am obtinut cu aceleasi setari pe maxim (v-sync off) 55-80 fps-uri. Am testat sistemele pe un Asus Rog.
Multi task mai eficient la Windows 7. Am testat, doar de curiozitate, cat consuma procesorul la 2 video-uri 4k rulate simultan.
Windows 10 - (50 - 60 % Cpu Usage)
Windows 7 - (25-30% Cpu Usage)
Aceeasi configuratie, aceleasi setari facute in Windows, de asemenea, aceleasi programe instalate. Diferenta s-a putut observa.
Personal, as alege Windows 7 pentru performante sporite!
Mai depinde de ce PC ai.Adica daca ai un I7, GTX 1050/1050TI cu 8GB RAM nu o sa simti mare diferenta, dar normal ca Windows 7 este mai rapid...nu are atatea rahat-uri preinstalate, interfata este mai uratica decat cea de la Windows 10, dar atumoat face PC-ul sa se miste mai ok, si MUUULTE ALTELE