Pe sistemul pe care il ai cel mai bine functioneaza XP cu Service Pack (SP) 3. Daca ai deja SP2 ii poti face update la SP3 fara prea multe batai de cap; existe tutoriale pe internet despre cum poti sa faci asta.
Ca si modele de placa de baza pentru i3, i5 si i7 ai nevoie de una cu suport LGA 1155 (pentru sandy Bridge). Ar mai fi si altele ce suporta aceste procesoare dar... eu iti recomand variantele pe LGA 1155.
Preturi si rating-uri poti gasi atat pe eMAG.ro cat si pe PcGarage.ro in sectiunile corespunzatoare fiecarui tip de componenta.
Acolo gasesti si preturile, ai filtre, etc.
Personal, daca faci trecerea asta eu iti recomand procesoarele i5 din seria a doua (Intel 2500K) pentru ca au nucleu quad core, suporta Hyper Threading si are si video integrat (in mod normal ar trebui sa fie ceva din seria Intel HD Graphics 3000 dar poti verifica asta in pagina pentru fiecare versiune in parte).
Succes!
Da i3 i5 si i7 nu merg pe ce ai tu.trebuie placa de baza speciala.mereu uit numele da am vazut o placa de baza care suporta doar i3 i5 si i7
Am scris ca o placa de baza asrock sa cumpar dar nu stiu ce model
Ca windows ti-ar fi bun windows 7 de 32 biti(varianta home premium sau ultimate)
anonim_4396 întreabă: