Păi dacă ai avea un 2-3 Gb RAM ţi-aş fi recomandat Windows 7 care este de fapt un vista finisat dar pentru configuraţia aceasta îţi recomand Xp-ul. Yahoo messenger-ul îl poţi descărca de aici:
http://messenger.yahoo.com/download/
şi eu de aici l-am descărecat şi de 4 luni de când am windows-ul instalat nu am avut necazuri cu el.Succese
PS:
LA Xp încearcă săîl optimizezi puţîn pentru a câştiga resurse şi pentru ca săîl faci să ruleze mai repejor. Uite aici un ghid despre Windows: www.winconfig.pro.tc.Aici vei găsii tot de ce ai nevoie pentru windows
Parerea mea: Windows xp sp3 cu swapu oprit. Seteaza-ti din BIOS frecventa memoriilor manual, de acolo e problema cu blocatu (daca au aceeasi frecventa, o setezi pe cea mai mare suportata, daca au diferita, pe cea maxima de la cea mai lenta). Daca faci randari, photoshop, editari video, lasa file pageul activ si constant. Instaleaza-ti driverele cele mai noi. Parerea mea e ca Win 7 se potriveste la calculatoare care au peste 3 GB RAM altfel maximul configuratiei tale il obtii cu XP. XP e batran dar inca stie aproape orice, mai ales daca il configurezi in functie de ce ai tu nevoie. Recomand messenger 8. 1 sau 10. Daca nu esti cu jocurile calculatoru tau mai e bun inca 2 ani... asculta la mandea.
Eu am procesor Intel core 2 duo de 1. 6, 1 RAM, placa video de 128 mb. Windows Vista Home Basic imi merge perfect si cu messengerul nu am probleme.
Parerea mea este ca ar merge un windows 7. dar sincer nu te-as sfatui sa mergi pe vista pentru ca este cea mai proasta versiune de windows.eu am 2 laptopuri:ambele au windows 7 si sincer nu am de ce sa ma plang.nu stiu care e problema cu windows xp si messengerul.parerea mea este ca xp a fost si este una dintre cele mai reusite versiuni de windows. dar poate reusesti si tu sa-ti mai faci ceva upgrade la pc ca totusi nu stiu ce asteptari ai putea sa ai de la windows 7 sau vista cu ce ai tu.
Si daca iti bagi vista crezi ca iti merge bine mie la 3. 5 ram vista imi mergea greu acum eu am windows xp sp3 si messengeru imi merge nu imi iese foloseste ultima versiune sper ca team putut ajuta
Daca ai placa video de 256, baga win7. e scump, dar merita!
vista e cel mai prost. de-abia se tara. xp-ul alearga pe langa el! win7 merge 'at the speed of light'...
cel mai bun e 7. daca nu ai banii, descarci demo-ul si ii bagi 7loader-ul al lui hazar (totusi nu incurajez pirateria).
deci, ia windows 7. cel mai bun. eu pe ala il tin! am avut ocazia sa lucrez cu toate windows-urile de desktop de la 95 pana acum, si asta e cel mai bun!
nu dai o fundita?