| Jurasim a întrebat:

Ce ziceti, ii optim si suficient de bun doar un spray cu aer comprimat pentru a curata un laptop de praf pe dinauntru? Nu are inca un an de cand l-am cumparat, dar stiu ca ideal ii la 6 luni sa faci o curatare generala la un laptop/PC. Sincer sa il desfac complet nu m-as chiar baga pentru ca nu am mai facut-o niciodata pana acum la un laptop si nu prea ma pricep decat la pc-uri, insa stiu ca la laptop-uri le poti desface doar daca iti arata in cartea lor tehnica ce si cum insa la cel pe care il am nu am vazut sa scrie despre asa ceva plus ca stiu ca mai poti pierde si garantia daca faci asta. Deci nu m-as chiar baga ca mi-e sa nu-l stric sau sa ii fac ceva; am mai si dat ceva bani mai multi pe el (peste 10.000 lei). Deci ii bun doar un spray cu aer comprimat sau ce alte recomandari ar mai fi sa il pot curata si in interior? Daca ar fi l-as duce la un service autorizat doar ca nu ii nicio reprezentanta Acer aici in oras (si de era poate nu-l duceam ca cine stie ce-i facea si aia de acolo)happy

14 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Nu ai ce curata dupa 6 luni. Eu il am de 6 ani si merge ca nou, fara sa il curat.

| Jurasim explică (pentru darrio2007):

Il vei avea tu de 6 ani, dar la mine se depune rapid praful pe sita si pe ventilatoare. Are ventilatoarele puternice si aspira praful mai ceva ca un aspiratorhappy sa nu mai zic ca se si vede cu ochiul liber. 6 luni am zis ca ii idealu, daca nu 1- 2 ani candva tot va trebui curatat. Are tastatura hypder drift si aia se rabateaza pentru un flux mai bun de aer si pentru overclocking, deci acolo ramane gol

| darrio2007 a răspuns (pentru Jurasim):

Asta inseamna ca ai mult praf acolo unde il folosesti. Doar nu stai cu el pe marginea drumului, pe unde trec masinile.

| Jurasim explică (pentru darrio2007):

Intr-adevar este, partea interesanta ii ca in alta parte din camera nu se depune decat pe el; deci ii magnet pentru praf. De asta intrebam daca ii sau nu suficient doar un spray cu aer comprimat sau ce altceva sa stiu sa ii fac, ca daca nu se depunea, nu mai intrebam dar stiu eu ce si cum; de o perioada incoace primesc doar raspunsuri irelevante si inutile fara rost la intrebari; acum ca am aflat raspunsul, multumesc!

| Violleta2022 a răspuns:

Unde dumnezeu tii laptopul ala, in grajd sau pe camp, fiindca nu-i nevoie sa-l cureti mai devreme de cativa ani, ca sa-l suflii, fiindca este construit foarte compact si nu ar trebui sa intre praf si mizerie in el.
In plus, pierzi garantia daca-l deschizi!
Cati ani are garantie: 1, 2, 3, sau 5?
Il duci numai la ei la service daca este cazul, dar sub nici o forma nu-l deschizi tu.

| dinaprilie a răspuns:

Hehehe - "cine stie ce...ce-i drept". Sase luni..mm..nu cred ca aibce curata dar na. Tu sti in ce mediu sta laptopul tau. Cam la 1 an daca il forjezi si pare laptopul de forjat dupa ce ai spus pretul, merita o curatare si reaplicat pasta pe cpu si vga, la un service. happy

| Jurasim explică (pentru dinaprilie):

Ok, deci din raspunsul dat de tine sa inteleg ca nu rezolv nimic doar cu un spray cu aer comprimat.

Dar nu ai nevoie sa faci asta acum. Ce nu intelegi?

| dinaprilie a răspuns (pentru Jurasim):

Poti sa rezolvi. Nu cred ca in 6 luni ai "destul praf" in laptop. Repet, doar sa fie un "mediu" in care este "mai prafuit". Zic din experienta mea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da este destul

| Gligore2000 a răspuns:

Se poate forma condens, il poti defecta foarte rapid daca nu stii cum sa dai.

| Jurasim explică (pentru Gligore2000):

Am dat la unitati desktop, o fi acelasi procedeu si aici.

| NLS a răspuns (pentru Jurasim):

Crede-ma ca se formeaza condens, trrbuie folosit in reprize foarte scurte, apoi lasat cate 10 minute inainte de o noua folosire.

Eu am laptopul actual din 2016, l-am curatat de praf in 2019, si probabil in primavara viitoare o sa urmeze o noua repriza.

Ai exagerat de mult praf in casa?
Scoate zgomote ciudate de la ventilator/ventilatoare?
L-ai folosit pe patura, sau alte materiale cu scame?
Ai temperaturi vizibil mai mari decat la inceput, pentru conditii de utilizare identice (aceleasi programe, aceleași jocuri)?

Nu compara unitatea desktop cu un laptop.