Cu placere
Nu stiu exact daca este posibil la blogger, dar poti vedea daca merge sa iti cumperi un domeniu catre care sa se redirecteze blogul tau actual. Adica daca tu ai blogul WR104.blogger.com (de ex), cind tastezi WR104.blogger.com sa te duca catre domeniul tau WR104.com. Bineinteles, in cazul asta merge si sa scrii direct WR104.com.
Am incercat sa fiu coerenta, sper ca se intelege ce am vrut sa zic.
Singurul dezavantaj este ca trebuie sa platesti. daca ai un site cu un domeniu personalizat poti sa il optimizezi mult mai bine pentru google, ai acces la toate setarile serverului, adica daca nu iti mai place blogger si vrei sa iti faci un magazin online poti instala o platforma la alegere. poti sa iti creezi o tema personalizata si nu trebuie sa iti alege o tema de pe siteul lor.un alt dezavantaj este faptul ca daca nu stii ce faci cu webserverul poti sa deschizi porturi care sa faciliteze atacul siteului cu mallware.
CPanelul e una (si utilizatorul de rind nu il foloseste decit pentru un backup sau ceva de rutina, nu cred ca se apuca prea multi sa faca chestii fara sa stie ce fac), si alta e ce ai spus tu ca "ai acces la toate setarile serverului". Acces la toate setarile nu cred ca iti dau nici daca ai server dedicat. Sint unele firme de hosting care nici la server dedicat nu iti dau acces ssh de ex. Tocmai pentru a limita "prostiile" facute din neatentie sau din nestiinta.
Dar ai dreptate cu setarile incorecte si pluginurile, pot strica lucrurile.
Eu o sa scriu despre dezavantajele unui domeniu platit.
Trebuie sa-ti cumperi un domeniu.ro,.com,.net etc. (de care vrei tu). Numai ca nu iti poti transfera pur si simplu blogul de pe blogspot (de fapt de pe nicio alta platforma de blogging free gen wordpress.com) pentru ca nu iti poti exporta baza de date (cel putin nu gratis, la wordpress.com de ex iti transfera ei blogul cu totul contra sumei de $129).
Dupa ce iti cumperi domeniul trebuie sa cumperi hosting, apoi sa iti instalezi wordpress (si sa il customizezi). Deci dezavantajele sint:
1. te costa (si domeniul si hostingul lunar)
2. nu oricine stie sa-si instaleze si sa-si configureze singur platforma wordpress.
3. pierzi posturile de pe blogul vechi - sau platesti sa ti se transfere
Cu placere
Nu stiu exact daca este posibil la blogger, dar poti vedea daca merge sa iti cumperi un domeniu catre care sa se redirecteze blogul tau actual. Adica daca tu ai blogul WR104.blogger.com (de ex), cind tastezi WR104.blogger.com sa te duca catre domeniul tau WR104.com. Bineinteles, in cazul asta merge si sa scrii direct WR104.com.
Am incercat sa fiu coerenta, sper ca se intelege ce am vrut sa zic.
Julienne întreabă: