| iulianr a întrebat:

Cei care ati instalat Windows 8 Consumer Prevew, ce parere aveti de el? Merita sa-l instalez?

Răspuns Câştigător
| Abandoned4 a răspuns:

Eu l-am instalat pe un PC mai vechi de acasa, doar atat am avut la dispozitie pentru test...dar merge incredibil de bine pana si pe un PC vechi. E stabil. N-am avut parte de surprize neplacute ca la 7 sau Vista in stadiu Beta. Nici nu simti ca folosesti un Windows in versiune Beta. Acum depinde. Eu n-am avut probleme, dar nici nu l-am prea chinuit cu programe si jocuri. Daca ai procesor cu tehnologie de virtualizare atunci incearca-l in Virtual Box(in masina virtuala), altfel te vei complica cu meniul de boot daca-l instalezi pe o partitie separata si vrei sa-l dezinstalezi ulterior.

22 răspunsuri:
| lucy90 a răspuns:

Merita, se incarca in 6 secunde si merge foarte bine debea astept varianta finala

| delya91 a răspuns:

Intrebare : de unde il ai?

| iulianr explică (pentru delya91):

De pe site-ul oficial Microsoft

| delya91 a răspuns (pentru iulianr):

Pai, daca nu l-ai cumparat oficial cu licenta, nu te hazarda sa copiezi toate rahaturile puse de altii pe asa zise "site oficiale Microsoft", site clona pentru fraieri, nu pune botu la ce zic altii, asta duce la infectarea sistemului actual cu care lucrezi, evident si ala precis e o piratare...si degeaba sustii libertatea pe internet, asta duce si mai mult la inmultirea clonelor pirat si a fraierilor, scuze, nu am gasit alta comparatie...

Retine, intre 'freeware' si 'furt' e o mare diferenta..."oficialii" o vad si va plaseaza cele mai ordinare tipuri de clone, la care, in spirit de turma, puneti botu toti...ma intreb, ai luat legatura cu cei de la Microsoft Romania sa vezi ce parere au ei si cam ce sfaturi intr-adevar oficiale ai putea primi prin mail de la ei?

| Abandoned4 a răspuns (pentru delya91):

O versiune BETA(Consumer Preview) nu se cumpara! Versiunea asta a fost lansata acum 3 zile! Nu mai aburi lumea degeaba!

| delya91 a răspuns (pentru Abandoned4):

Tu esti un alt fraier, sau ce?

Aceasta versiune este oferita gratuit de Microsoft pentru teste...nu trebuie cuparata, deoarece nu este versiunea finala.

Metro are dreptate... poti sa intrebi pe cine vrei...toti iti vor spune ca aceasta versiune este oferita gratuit de cei de la Microsoft.

Pai, si o data instalata 'prostia' asta, ce crezi ca faci cu ea? o versiune, cum zici tu, luandu-te dupa turma, pentru teste, e incompleta, nu face nici macar ce facea win 95 candva, nu de aia se incarca in cateva secunde asa cum zicea lucy90, tot nu intelegi ca e pentru fraieri? sau nu cunosti informatica?

Tu ai luat legatura cu Microsoft Romania sa vezi ce spun ei? ...si sa-ti confirme prin mail ca ala nu este site oficial, ci o clona? nu inteleg ce o tii sus si tare ca unii au dreptate si Microsoft Romania nu?

Nu am luat legatura cu Microsoft Romania, dar sunt sigur ca nu este un "fake" si te asigur ca milioane de oameni au aceeasi parere. Te rog sa te informezi!

De ce nu citesti macar ce spun ei aici :
http://windows.microsoft.com/ro-RO/windows-8/faq
cand o sa vrei sa faci update la orice, o sa te verifice, si precis ca nu ai ceva soft cumparat de la ei, deci...e degeaba toata vorbaria asta goala de pe aici, daca esti in necunostinta de cauza, de ce nu cauti un consult oficial, nu aici, deoarece aici toti se dau mari destepti, iar ei au invatat operarea pe calculator 'dupa ureche' si de pe softuri piratate... oricum, nu ma intereseaza de milioanele de fraieri care utilizeaza pirateria in necunostinta de cauza.

Din punctul meu de vedere, poti sa faci ce vrei, e alegerea ta, consecintele la fel vor fi numai ale tale.

Windowsul pe care il am acum este cumparat, oricum...fiecare cu parerea lui.

OK, daca te-ai hotarat sa faci pasul asta, ia in considerare ce te-am sfatuit citind cu atentie tot din pagina aia. Daca ai windowsul cu licenta, incearca sa faci o copie cu key si tot ce trebuie, ripuit pe un DVD, deoarece o data trecut la alt sistem, s-ar putea sa nu mai poti reveni la versiunea anterioara, cea de acum (pe langa faptul ca o sa-ti pierzi o gramada de date, care si astea sa le ai salvate pe alte CD sau DVD uri, risti sa-ti fortezi HDD ul peste masura, sau eventual sa arzi suprafata/partitia pe care ai acum instalat windowsul irecuperabil...sau chiar alte chestii de care nici nu-ti trece prin cap)

Fraier nu e nimeni aici si in niciun caz nu vorbeste in necunostinta de cauza cum o faci tu! Nu e vorba de piraterie aici. E vorba de varianta Beta a Windows 8 si atat. Sa compari Windows 95(doar o interfata grafica pentru DOS) cu Windows 8(nefinalizat cum e) e ceva infinit de stupid. Aici se cer pareri despre aceasta noua versiune, daca merita instalat. Tu, insa, ne povestesti ce-ai mancat aseara. Ceva ce nu ti-a picat bine, cu siguranta.

Scuze, nu ma pun la mintea ta, eu atat i-am recomandat, sa se uite unde i-am dat eu, sau sa ia legatura cu Windows Romania in mod oficial prin mail, restul il priveste ce va face, pentru un neinitiat in informatica, acolo sunt expuse "Windows 8 Consumer Preview:
Întrebări frecvente" cu argumentatia autorizata de rigoare, cu recomandarile si riscurile la care se supune. Pentru tine, atat am avut de comentat, pentru el, sa faca ce doreste...e problema lui!

Ce mail la Microsoft Romania? Nu au nicio treaba aia de acolo ca-ti instalezi tu Windows 8 CP! Iti asumi singur toata responsabilitatea pentru asa ceva. Ca sa nu te mai intreb daca esti macar constienta de ce aberatii i-ai mai scris inainte!
Draga, da logout de pe TPU si nu mai intra aici ca sa tampesti lumea mai rau decat pe tine! Tu n-ai nicio treaba cu IT-ul, desi vrei sa pari "atotstivuitoare"! Culmea, tu acum ma jignesti pe mine, ceva mai in varsta decat tine, daca-ti mai zic ca sunt inginer software o sa zici ca-mi bat eu joc de tine, dar tu chiar ti-ai batut joc de noi cu "sfaturile" alea.
Eu i-am prezentat pe scurt o informatie de care avea nevoie daca sa-l instaleze sau nu. Ma gandesc ca in detaliu va vedea el. Tu, insa, l-ai aburit cu pericolele la care se supune daca isi instaleaza asa ceva pe PC, dar l-ai aburit, caci slabe sanse sunt sa se intample asa ceva!
Oricum, se vede doar dupa cum ai inceput postarile tale de aici. Prima oara nici nu stiai ca s-a lansat versiunea Consumer Preview a Windows 8. Te-ai apucat apoi sa rasfoiesti Google, ajungand pe la Microsoft Romania si aberand pe langa subiect, ba chiar avand o obsesie cu pirateria nimanui! Am mai aruncat o privire pe profilul tau si am observat ca la multe intrebari raspunzi in acelasi fel, adica eronat! Chiar iti recomand sa nu mai postezi in felul acesta pe TPU, caci iti jur ca te raportez la administratia TPU-ului pentru ca induci utilizatorii in eroare pentru dezinformare! Raspunde doar la acele intrebari la care stii sigur raspunsul! Daca te mai intalnesc pe site postand intr-un mod teribilist lucruri eronate iti promit ca voi lua masuri cu tine!

Cu d-voastra nu am ce sa dicut, consider ca nu v-am jignit cu nimic, eu am precizat ce spun cei de la Microsoft pe pagina lor despre aceasta veriune, cu argumente pro si contra, iar pentru cei neinitiati, ofera consultatii de specialitate prin mail sau telefonic. Din pacate, nu doresc sa intru in polemica cu d-vs. Sper ca la varsta lui, sa fie atat de inspirat sa se 'lumineze' singur de la sursa, nu prin intermediarii de pe aici, cred ca sunteti de acord ca aici peste 80 % din postanti sunt semianalfabeti sau/si partial inculti, se vede dupa modul de exprimare sau dupa aberatiile de care au 'nevoie', deci, informatiile lor nu cred ca sunt demne de luat in seama nici ca fapt divers. Multumesc pentru atentie si 'sfat'.

| OnlyUPS a răspuns:

Am instalat si 32-bit si 64-bit si eu te sfatuesc sa instalezi 32-bit, merge foarte bine chiar mai rapid ca Windows 7, dar sa instalezi 32-bit, cel pe 64 bit nu merg toate aplicatiile, eu doar l-am testat putin, si acum astept versiunea finala (acum este in versiunea beta). Deci cum am spus merita sa incerci, dar mai bine asteapta versiunea vinala.

| qwerty13n a răspuns:

Pai eu nu am, dar am vazut la o prietena si mergea destul de bine.