| Allan2005 a întrebat:

Ciao guys, am un laptop vechi (dar inca funcțional) un Acer travelMate5742, 2 GB RAM Windows 7, Intel core Pentium R Inca este destul de practic pentru activități precum navigare pe internet, muzică (unele joculețe on-line de prin anii 2012-2014) deci încă funcționează, întrebarea mea cea mai mare este următoarea este daca ii pot face unele modificări precum :
- upgrade la 8 GB RAM (am înțeles că atâta duce)
- un Intel core i3
- o baterie nouă
- *opțional Windows 8/8.1
Ce credeți este posibil să îi fac aceste modificări? Sincer a fost și este un laptop f bun nu se supraîncălzește fi mult (desi are mai mult de 3 ani de când i s-a schimbat pasta ) bine nici nu prea a fost folosit.

5 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

- upgrade la 8 GB RAM = e ok, merită
- un Intel core i3 = nevăr-evăr
- o baterie nouă = e ok, merită
- *opțional Windows 8/8.1 = pune direct w10, duce!

| lpavel a răspuns:

Rami sunt sanse sa poti mari pana la 4 gb maximum, 8gb in nici un caz! Baterie iarasi poti s-o schimbi! De schimbarea procesorului uita ca nu se poate! Ar trebui sa schimbi toata placa de baza... Apoi cred ca nu merita sa investesti bani in acel laptop! chiar daca e inca functional el se misca incet deoarece e depasit de situatiile prezente...

| NLS a răspuns:

Pe laptopul acela oricum nu te joci, ca nu duce nimic.

Asa ca nu inteleg ce vrei sa faci cu Windows 8.1
Linux Mint XFCE va merge decent, si ii va da o noua viata.
Sau Mint MATE.
CA versiune, recomand 21.3, dar si 22.1 merge.

https://linuxmint.com/download_all.php

Cu upgrade la 8 GB sunt de acord, e necesar mai mult de 2GB chiar si pentru Mint (Cu 4 GB Mint XFCE si MATE se descurca cel putin decent).

Daca doresti si niste jocuri mai vechi via Steam,
atunci, pe langa Mint, as testa si cu Zorin Core.

https://zorin.com/os/download/

Pe baterie nu as da banii, nu merita.
Chiar ai nevoie sa il tarasti dupa tine?
Pentru uz "intern", e foarte bun asa cum e acum, la priza.

Si procesorul, poate se poate schimba, poate nu, dar pentru asta, ar trebui sa stim modelul/numele lui.
"Pentium" este numele unei serii de procesoare, exista cel putin 150-200 de procesoare cu acest nume.
Unele se pot upgrada, altele nu (fiind cositorite de placa de baza).

| flixbuster a răspuns:

Pe laptop-ul acela (asa cum e) ai sanse bunicele sa iti mearga Linux Mint 22.1 Cinnamon si sanse bune sa iti mearga Linux Mint 22.1 Xfce.

Răspuns utilizator avertizat