| Steaua11 a întrebat:

Cine cunoaste o sursa buna pentru PC pana in 130 de lei care sa nu fie galagioasa? Inainte am folosit o sursa myria R3008 rated power 270w-max500 w, se auzea musca in camera iar acum folosesc serioux power supply srx 450w 12CM, zgomotoasa rau si merge si greu PC-ul cu ea...

6 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Optimismul tau e coplesitor, dar NU EXISTA asa ceva. Nu mai cumpara timpenii. In vreo 350 RON ai surse cu 7 ani garantie care sunt dintr-o cu totul alt film. Cu spanacurile astea gen Myria sau Serioux nu faci decat sa iti pui permanent in pericol toate celelalte componente. Uite, cu 5 ani garantie si la un pret excelent ai asta: https://www.pcgarage.ro/surse/seasonic/s12iii-550-80-plus-bronze-550w/
Cu 7 ani, un pret si mai excelent: https://www.pcgarage.ro/surse/seasonic/core-gm-80-plus-gold-650w/

Răspuns utilizator avertizat
| GabiDumitrescu a răspuns (pentru AlexDorinel):

Daca nu ai habar ce vorbesti, macar taci.

| Steaua11 explică (pentru AlexDorinel):

La sursa myria i am rupt din greseala un fir si sa nu risc sa am probleme am cumparat de la un magazin sursa serioux care e galagioasa dar mai ales merge greu pc ul...ma gandesc si la cei 450w, poate nu sunt suficienti.

| NLS a răspuns (pentru AlexDorinel):

550W sunt suficienti pentru un sistem cu 5600X sau 10400F, 16GB RAM,
1 SSD NVMe, 1 HDD, 7 ventilatoare, si video RTX 2070 (versiunile cu frecventa marita).

Conditia e sa fie de la un brand ce nu face rabat la calitate, nu o petarda, si sa aiba macar 35A pe linia de 12V.
Producatori OK sunt (in ordinea data) :
Corsair, Seasonic, Phanteks, BeQuiet, Antec, Cooler Master, Silverstone, EVGA, Sirtec, Asus, Gigabyte, Thermaltake, Cougar, Chieftec.

Nu e total gresit sa pui o sursa de 650W daca banii nu sunt o problema pentru tine, insa nu ai nevoie de ea, pentru un astfel de sistem.
Si nu aleasa in modul in care o alegi tu, dupa putere si atat.

E mult mai important (chiar vital pentru viata sistemului) sa pui o sursa adecvata, de la un brand cu traditie, decat una cu mai multi wati, care te asigur ca exista doar pe hartie.
Majoritatea producatorilor de mai jos fac bombe cu ceas, nu surse: Rasurbo, Rhombutech, Delux, Sharkoon, Myria, InWin, Aerocool, Xilence, Segotep, InterTech, Kolink, etc.

Răspuns utilizator avertizat