Contrar unor pareri, care se bazeaza pe principiul "daca eu nu folosesc inseamna ca nu e bun si nu foloseste nimeni", Linux e folosit de foarte multi oameni, si numarul lor e in continua crestere. Eu sunt unul dintre ei, in momentul asta sunt pe Linux. Majoritatea utilizatorilor au doua sisteme de operare instalate pe acelasi calculator, Windows si o versiune de Linux. Cea mai apreciata versiune in momentul de fata e Ubuntu 10.10, a aparut si Ubuntu 11.04 dar mai are unele neajunsuri. Daca vrei sa incerci Linux iti recomand Pinguy, un Ubuntu imbunatatit, care e foarte usor de utilizat si daca instalezi Wine poti juca toate jocurile facute pentru Windows. Cine spune altceva inseamna ca nu a incercat. Avantajele Linux fata de Windows sunt cunoscute, nu are rost sa le enumar aici. Intra pe Ubuntu Forum si gasesti acolo tot ce vrei sa stii. Succes!
Eu. Pe un hard am Ubuntu v11.4 instalat în limba română și pe celălalt Kiwi Ubuntu Linux, instalat în limba română. Nu am lucrat cu alte linux-uri. Poți utiliza orice Ubuntu linux în dual boot cu Windows cum spun ăștia, deci 2 sisteme de operare pe același hard. Dacă vrei asta trebuie să instalezi inițial Windows-ul, că astea sunt mai deștepte și la instalare văd Windows-ul, iar w. cică ar fi mai prost și nu vede linux-ul, dar nu am verificat asta. După ce te înveți cu linux o să zici Câhh W., dar o să îl păstrezi totuși pentru anumite softuri care merg numai cu W. Eu mai păstrez un W xp pentru că am făcut greșeala să cumpăr un Tv tuner Asus care merge numai W, că altfel ștergeam de mult W.
Si eu am dualboot, Ubuntu 11.04 si Windows XP. In trecut am avut dualboot Ubuntu 10.04 si Windows XP. Nu am reusit sa imi configurez wireless-ul pe noul Ubuntul, in rest e ceas. Daca nu as fi nevoit sa folosesc unele softuri profesionale care exista doar pe Windows si care mananca o gramada de resurse, as fi trecut definitiv pe Linux, mai ales ca noua versiune de Ubuntu e foarte user-friendly.
Ha ha ha... am facut si eu o greseala din cauza la tastatura si gata sare prostul si se da mare cunoscator de limba romana!
Linux nu e prea folosit.Doar de cei obsedati de PC si cei care lucreaza mult la PC.Niciun joc nu e compatibil cu Linux.Eu nu-l folosesc si nici nu ti-l recomand sa-l folosesti.
Post scriptum:
M-am cam abatut de la subiect dar a facut-o ca sa stii si tu.
anonim_4396 întreabă:
Hawky întreabă:
anonim_4396 întreabă: