| Hirako a întrebat:

Cine imi poate spune din ce piese sa fac un PC de gaming, pana in 2500 lei? ( denumirea completa ^^ )

Răspuns Câştigător
| KodrutZ a răspuns:

Du-te si plimba ursul putin, ok? Esti complet pe linga si nici nu ai habar sa citesti, macar.

On-topic: As fi strecurat un Intel i5, insa e ridicol de scump procesorul, asa ca am ales sa iti fac un sistem de cursa lunga pe AMD (8GB ram, 1TB hard, HD 7770 cu 1GB video, sursa de calitate) - vezi aici - http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/515326/

16 răspunsuri:
| sltlp a răspuns:

Am doua variante pentru tine, de gaming:
http://bit.ly/LrgEE9 sau
http://bit.ly/JvsThT. Ce merita stiut: Daca monitorul tau e ceva cu full hd sau rezolutie amre, atunci emrgi pe varianta cu amd, o sa iesi mai castigat. Daca a monitor mic, sau pur si simplu prin gaming intelegi jocuri gen metin sau asemanatoare, atunci cel cu Intel e ceva mai potrivit. Ambele sunt performante, foarte bune, difera in principal ca Intel are procesorul mai bun si placa video mai slabuta, iar cel cu amd are placa video mai buna si procesorul cu o idee mai slabut. Daca ne legam de consum, Intel consuma mai putin. Oricum, daca esti cuios de ce fel vor rula, cauti pe youtube. Componentelele le poti achizitiona de la pcgarage, daca vrei le si asambleaza contra 39 lei. Daca vrei sa cumperi si te hotarasti sa alegi pcgarage, poti sa folosesti voucherul si o sa ai o reducere: 6WXBQPKQ

| sltlp a răspuns:

PE ce porcarie ai dat funda pfff... te-ai uitat ca -a bagat mult ram si hai ca e mai bun? Carcasa e o petarda, surca cam mult peste necesitatea sistemului, de acord, o surswa buna, dar nu dam in prostie banii pe sursa, pentru un sistem care nu consuma nici 170-200W full load. APoi, O sa vezi gaming cand o sa zboare. ceva. ce vrei tu. Aia e platforma amd apu, daca le pui dedicata, ii scade puterea de lucru ca sa fie cat cea integrata. PRocesorul, la fel, ceva slab, sub ce am pus eu. El zice de i5, da nu putem sa comparam un i5 cu ce a pus el acolo, un i5 consuma si mai putin, si este si de 2-3 ori mai performant.

| KodrutZ a răspuns (pentru sltlp):

"daca le pui dedicata, ii scade puterea de lucru ca sa fie cat cea integrata" - esti bolnav? 4 GB 1333Mhz? La o adica, cam in acelasi pret se poate pune un Phenom Black Edition si trage de el bine mersi. La platformele APU nu e musai sa folosesti placa video, e ca si cum ai zice ca daca ai dat disable la placa de retea onboard, cea dedicata iti va merge nu-stiu-cum.

| Hirako explică (pentru sltlp):

Am dat funda cui am considerat ca m-a ajutat cel mai mult.Restul au luat vot. Daca te incanta fac o intrebarea conversationala si iti dau si tie una thinking

| sltlp a răspuns (pentru KodrutZ):

Bolnav la cap esti tu, dar eu nu m-am legat de problemele tale pshihice si ale mele inexistente. Nu cred ca are sens sa comparam apu cu oricare din variantelele puse de mine. Demonstreaza-mi tu ca acel procesor amarat numit apu, sa mai bine zis, configuratia ta, o intrece pe a mea, din orice punct de vedere, fie ca e cpu, fie ca e gpu. Eu zic sa nu mai vorbesti pe langa.

| sltlp a răspuns (pentru Hirako):

Nu merci, nu am nevoie, temporar ma ert cu sus-mentionatul sa vad daca isipoate argumenta prostul punct de vedere formulat.

4 GB 1333Mhz vs 8GB 1600, 550 Ti vs HD7770, procesor BE FARA chip grafic. Amice, esti... (completati linia punctata, incepe cu i si se termina cu t).

O completezi tu la fix, stai linistit. Memoira ram azi e ieftina, iar simplul fapt ca e la 1333 mhz vs 1600 nu te ajuca cu nimic, poate doar sa te dai tu mare, in vreun test, sau sa zicic a vezi ca am nistiu ce memorii, cand acel procesor nu stie mai mult de 1333. E adevarat, comparat cu 550 ti, e nitel mai buna 7770, dar mai exista acolo o cnfiguratie cu 6850, sa vad ce mai compari cu aia Eu zic sa te lasi de meserie, si sa nu mai completezi linia de p...i si i...i

Aha, nitel mai buna. Despre procesor care nu are APU, nici o vorbulita. 1600 ala te ajuta, daca e etichetata 1600 CL9, o poti folosi cu latente mai scazute la frecvente mici. Plus de asta, Black Edition. 6850... ce? http://www.anandtech.com/bench/Product/536?vs=539 - nu isi prea justifica banii in plus. Per total, e de preferat un sistem echilibrat unuia in care straluceste minunatul procesor Intel. Mi-aduc aminte de un amic care isi luase un Core Duo in aceeasi perioada in care imi luasem si eu XP 4000+ - cam aceeasi bani, doar ca el plingea in fata calculatorului cind se uita la poze cu 3 fps, iar eu rulam fin, desi procesorul lui stergea pe jos cu al meu.

Auzi, esit batut in cap, o las balta. Apu e o mare tampenie, ceva sa fie la numar. Imi pare rau sa te dezamagesc, dar 6850pus de mine nu are frecventele alea din comparatia ta, deci, mai pe romaneste, se apropie de 6870 de pe acel site. Normal ca poate rulai fin, cum zcieai tu, unii nici nu stiu ce is alea setari la un joc.

Prietene, procesorul pe care i l-am recomandat NU ARE APU!

| KodrutZ a răspuns:

Monitor macar ai?

| Hirako explică (pentru KodrutZ):

Vreau doar unitatea in pret, fara periferice si wondows.

| IulianP a răspuns (pentru Hirako):

Uite aici: http://bit.ly/Jq5rDo
- placa de baza cu SATA 3 si USB3;
- procesor quad-core Ivy Bridge;
- 4GB RAM;
- HDD 500GB;
- sursa de calitate;
- placa video HD 7770 performanta, rece si cu consum scazut;
- carcasa aerisita care vine cu 2 ventilatoare de 120mm preinstalate;

| EmanuelThN a răspuns:

Placa de baze gigabit care sa suporte tehnologia ddr3 memory ram 4 gb ddr3
placa video ati 4250 de 1 gb hdd (hard disc) 300 gb maus si tastatura games gear si cam atat

| KodrutZ a răspuns (pentru EmanuelThN):

Du-te si plimba ursul putin, ok? Esti complet pe linga si nici nu ai habar sa citesti, macar.

On-topic: As fi strecurat un Intel i5, insa e ridicol de scump procesorul, asa ca am ales sa iti fac un sistem de cursa lunga pe AMD (8GB ram, 1TB hard, HD 7770 cu 1GB video, sursa de calitate) - vezi aici - http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/515326/

| IulianP a răspuns:

Cu tot cu monitor? Daca nu, ce monitor ai?