| InOrOut a întrebat:

Cine ma poate ajuta cu un programel in.bat?
Am facut un program sa caute toate ip interne conectate la o retea. Problema e ca dureaza prea mult, cca 13 minute (scaneaza dupa TTL din interiorul ping-ului). Vreau sa il fac sa mearga mai repede. M-am gandit sa imparta procesul in mai multe etape care sa se desfasoare simultan. Prima varianta scana de la 1 la 255. Acum as vrea sa scaneze 1 la 50, 50-100, 100-150, 150-200,200-255, in total 5 procese de scan sa mi le arate pe ecran simultan. Asa timpul ar fi de cca 2 minute in loc de 13 minute.

@echo off
title Network-HostMap
:loop
cls
Set /a num=(%Random% %%9)+1

echo ________________________________________________________ ________________________
echo Network scanner HostMap
echo ________________________________________________________ ________________________

echo This is your internal ip:
for /f "tokens=1-2 delims=:" %%a in ('ipconfig^|find "IPv4"') do set ip=%%b
set ip=%ip:~1%
echo %ip%
echo.

echo Now will test for gateway
echo [If ends in 1 then no bridge]
echo This is your gateway:
set /a 'DefaultGateway'
@For /f "tokens=3" %%* in (
'route.exe print ^|findstr "\"'
) Do @Set "DefaultGateway=%%*"
@echo %DefaultGateway%
echo.

@echo off
for /f "tokens=1-4 delims=. " %%a in ("%DefaultGateway%") do (
set octetA=%%a
set octetB=%%b
set octetC=%%c
set octetD=%%d
set octetsABC=%%a.%%b.%%c
)

echo Scaning network hosts by "TTL" ping...
echo [This will take 13 minutes]
echo.
echo Started at:
time /t

FOR /L %%G IN (1, 1, 255) DO (
ping -n 1 %octetsABC%.%%G) | find "TTL"
)

echo Finished at:
time /t
echo.
pause
exit

2 răspunsuri:
| InOrOut explică:

Acum arata si gateway-ul ca si user conectat la retea, as vrea sa nu arate si gateway. Daca are cineva vreo idee cum s-ar putea face, macar in mare (idei principale) ca de detalii ma ocup eu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Te-aș ajuta cu cel mai mare drag însă înafară de C++ nu știu altceva. Dar îmi doresc să ținem legătura fiindcă poate ne ajută reciproc.