Salut Aero
Eu unul nu folosesc "Windows Live Messenger", dar l-am folosit cu ceva timp în urmă, când am fost în Spania printr-un proiect, şi-a trebuit să realizez nişte site-uri legate de comerţul elctronic, iar acolo, la partea de mail a trebuit să mergem pe hotmail, mai pe româneşte ne-a fost băgat pe gât, deoarece nimeni nu folosea Yahoo acolo, şi deşi noi eram familiarizaţi cu Yahoo, vrând-nevrând a trebuit să vedem cu ce se mănâncă şi Windows Live.
Am văzut de asemenea că sunt foarte multe ţari unde clientul de comunicare instant implicit/cel mai mult folosit, este Windows Live, cum de altfel a spus şi Apple Fruit. La fel cum majoritatea dintre noi poate nu ştim de Windows Live, de asemenea ei poate habar nu au de Yahoo Messenger.
În altă ordine de idei, legat de spiritul de turmă, da, ai dreptate, la noi în România se foloseşte cel mai mult YM deoarece a avut o pondere mai mare în utilizare, decât W.Live, aşadar, plecând de la Adam şi Eva, chestia a fost că din clipa când a apărut noţiunea de "messenger" în Romănia, întâmplarea a făcut ca Yahoo să înceapă să aibă cei mai mulţi utilizatori la noi, aşadar răspunzând la întrebarea esenţială: de ce Yahoo şi nu Windows Live? Dau un exemplu: Dacă eu să zicem că am fost primul utilizator din România care mi-am făcut cont pe Yahoo, le-am zis şi la alţi 10 prieteni, şi şi-au făcut şi ei cont. Acei 10 la rândul lor la fel au făcut, şi uite-aşa, încet şi sigur ia amploare Yahoo printre utilizatorii români. Pur şi simplu aşa a fost să fie, putea fi Windows Live, putea fi orice altceva... dar a fost Yahoo . Nu consider că este neapărat vorba de "spiritul de turmă" neapărat în sensul rău al cuvântului, ci mai degrabă doar o adaptare pur şi simplu la ceea ce este cel mai mult utilizat în ţara ta, în mediul tău. Din moment ce toţi cei din jur sunt pe Yahoo, toţi colegii, toate cunoştinţele pe care le ai, categoric că şi tu o să mergi tot pe Yahoo, că doar n-o să te-apuci să foloseşti W. Live, pentru că n-o să prea ai ce face cu el, eventual să vorbeşti cu Moş Crăciun din Laponia, sau cu mai ştiu eu cine din ţări unde este folosit. Aşadar cam asta ar fi ideea, în opinia mea.
O zi frumoasă!
Eu folosesc
pai, e mai interesant.descoperi ca e putin diferit fata de yahoo messenger mie imi place.
Am auzit de el insa nu il folosesc fiindca toti prietenii mei folosesc yahoo? Nu as putea sa folosesc live messenger doar ca sa nu fiu sub influenta spiritului de turma. In plus, sa zicem ca mai multi ar folosi live messenger si putin yahoo messenger...asta nu ar insemna tot spirit de turma? Sincer ai pus intrebarea asta aiurea ca sa nu mai zic de toate avantajele oferite de yahoo messenger in comparatie cu live messenger. Foloseste-l tu daca nu vrei sa fii in turma si vorbeste cu prieteni imaginari
Hei eu folosesc MSN-ul sau Windows Live Messenger pe langa Y! Messenger . Habar n-am de ce in Romania se foloseste Y! Messenger mai mult. Europa si America etc folosesc MSN-ul. Am niste cunostinte care nici nu stiu ce-i aia MSN
Am auzit si eu de el insa nu il folosesc. Recunosc ca si eu folosesc Y! Messenger dar folosesc si Skipe-ul, care mi se pare mai bun mai ales atunci cand vorbesi cu persoane din strainatate, insa nu foaarte multi il folosesc si chiar nu stiu de ce!
Ambele le folosesc plus skype... dar am auzit ca cu un program poti sa intri si pe alte 5-6 messengeruri ca gmail, hotmail, aol etc
se cheama pidgin si sunt foarte multumit
Si eu le folosesc pe amandoua in acelasi timp. De ce folosesc cei mai multi doar Yahoo! Messenger? Pentru ca unii nici macar nu stiu de existenta altor programe, sau nu ii intereseaza. Le este de ajuns YM.
Eu le folosesc pe amandoua
pe msn pentru a vorbi cu prietenii mei din turcia [am locuit acolo o perioada] si pe yahoo pentru cei de aici
Spre exemplu, eu folosesc YM de vreo 5-6 ani si sincer am skype, Windows Live dar nu majoritatea cunostintelor si prietenilor nu folosesc asa ceva. De cele mai multe ori mi-e mai usor sa iau legatura cu ei pe YM. Intr-adevar spiritul de turma exista peste tot. De exemplu folosesc Skype pentru ca este mult mai usor de comunicat prin voice. Acum fiecare are la randul lui avantaje si dezavantaje. Sa auzim de bine! Bafta!
Noi cei de la RADIO BAC Craiova, folosim Windows Live Messenger de la infintarea postului nostru iar de ce spui tu de tendinta de-a folosi programe "ce se poarte in turma"...se datoreaza faptului ca la noi in Romania e sindromul americanizarii pustimii romane ca asa e COOL! RADIO BAC Craiova www.radiobac.xhost.ro