Wine, cauta din software center Ubuntu
http://www.howtogeek.com/......with-wine/
Nu mergea nici cu wine, dar am rezolvat, mersi
Era. am un joc vechi si e genul de joc care nu trebuie instalat, doar intrii in folder dai click pe executabil si se aprinde jocul (asa e pe windows). am incercat sa il aprind de pe ubuntu la fel, si mi se deschide o fereastra in genul "Terminal"-ului care se inchide repede s dupa aceea nu se mai intampla nimic. cum as putea sa il deschid?
Pai cine ti a zis ca executabilele din windows vor merge vreodata pe linux? Ai linux foloseste aplicatii compatibile linux nu executabilele de pe windows.
Din cate am inteles, linux deschide executabilele. dar vreau jocul ala sa se aprinda pe linux. pot sa il convertesc sau ceva?
Pai ai inteles prost, executabilele de windows nu se "aprind" sub nicio forma pe linux si nu ai ce converti. Sunt doua sisteme de operare diferite cu librarii diferite samd. Foloseste windows, linux e pentru utilizatori mai avansati si clar nu e cazult tau.
Singura varianta e sa emulezi un windows cu ajutor fie a unei masini virtuale fie a programului "wine"
Mai puiule, ti-au raspuns altii inaintea mea, asa ca nu avea rost sa repet acelasi lucru! Ce e pe Windows, nu merge pe Linux. Sau pentru anumite chestii se pot folosi emulatoare, dar deja incepe sa devina complicat! Si exprima-te in asa fel incat sa nu lasi loc de inerpretari!
Multumesc
Tocmai ca nu se accepta! Esti in mediul online unde te vede o tara intreaga! Altfel sa nu te mai plangi ca esti faultata! Doresti sa fii apreciata, sau luata la misto? E devarat, atunci cand esti incojurata de unii care scriu tot ca tine...nu mai conteaza! Dar... Think about it! It's your choice!
PS: Raspunsul asta incerc sa nu-l iau in serios! Si lasa lenea, hai cu midiile!
Mi-a spus un tip care e in comnitatea linux si stie foarte multe despre acest sistem de operate, linux poate deschide un program cu extensia.exe. nu puteam deschide rogramul pentru ca era facut pentru dos nu pentru windows. si daca tot ai cont pe siteul asta care e facut pentru a ajuta, ajuta si lasa bataile de joc pentru cei din cartierul tau.
alexvl întreabă:
Lavinia_Cristina_ întreabă: