| Costellino a întrebat:

Cineva care se pricepe la panouri solare? Am instalat la mine acasă 9 panouri solare in serie de 340W, conectate la 4 baterii de tir in serie de 220AH și un invertor de 5, 5KW, 48V. Problema este că se descarcă bateriile seara prea repede. Am folosit un calorifer electric de 700W timp de 3 ore și am primit alertă că bateriile s-au descarcat. Este normal?

Răspuns Câştigător
| Hammurabi a răspuns:

Sau e posibil ca bateriile să nu fi fost încarcate full.
Teoretic ai aproape 10 kw în baterii când sunt full.
Cu tot cu pierderi, tot ar trebui să țină un calorifer de 700w măcar 8 ore.

5 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Sincer vorbind, e bine de tot că te-a ținut sistemul ăla de baterii atât timp, pe un consumator de 0, 7kwh.

| Hammurabi a răspuns:

Teoretic nu prea e normal.
Cu datele pe care le-ai scris, ar fi trebuit să țină mai mult decât dublu, adică vreo 7-8 ore (considerând și pierderile, nu știu ce cabluri ai și ce lungimi)
Dar ciudat îmi pare caloriferul. Sigur are doar 700w? Cam mică puterea pentru un calorifer electric.
Nu cumva are 3 trepte? 700/1000/1400?

| Costellino explică (pentru Hammurabi):

Are două trepte, dar eu l-am folosit la prima treaptă.

| Costellino explică (pentru Costellino):

Erau încărcate full bateriile, sigur.

| Costellino explică (pentru Hammurabi):

La care cabluri te referi? Cele de la baterii? Poate fi asta cauza? Nu știam că are importanță lungimea la cablu. Pai de grosime am luat cablul cel mai gros ce l-am găsit la electrice, este ce trebuie cât degetul mic de gros. Bateriile sunt etajate, de la (+) la (-) conexiunile au în jur de 40cm lungime iar de la baterii la invertor are cam 2m lungime.