Nu conteaza marca daca schimbi toata memoria, doar sa fie compatibila pe placa de baza!
Daca ai doua memorii ram si vrei sa schimbi doar una, atunci de preferat este sa cumperi acelasi model, ambele sa fie identice.
Ca sa stiu ce memorie iti trebuie trebuie sa-mi spui ce placa de baza ai! Si mai trebuie sa stiu daca vrei sa inlocuiesti toata memoria.
(foloseste functia -> Raspunde din dreptul raspunsului. Vezi foto: http://i.imgur.com/N3Prx.jpg )
Stiam sa dau raspunde dar nu eram on
am facut o poza cu ce cred eu ca te intereseaza:
http://tinypic.com/r/aerxpu/5
Nu e ce-mi trebuie omule :D Instaleaza CPU-Z de aici http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html dupa instalare da click pe tabul -> Mainboard si fa un print screen de acolo.
Descarca programelul ast amic, gratis, instaleaza-l. O sa-ti ceara sa instalezi si Google Chrome (debifezi). Il instalezi. Il deschizi. il lasi sa lucreze cate secunde si o sa-ti spuna ce placa de baza ai si ce meorie ai.
Te duci la "motherboard" si citesti ce scrie. Te duci la RAM si procedezi la fel. RAM-ul se cauta functie de placa de baza. Nu are importanta marca.
http://www.piriform.com/speccy
Marca nu conteaza. Tipul si frecveta conteaza. Adica tip DDR, DDR2, DDR3. Si frecventa: Varianta mai nouă a DDR-ului este DDR2 – funcţionează pe o frecvenţă între 400 MHz şi 800 MHz, este cea mai întâlnită la calculatoarele noi, însă, şi-a făcut apariţia şi DDR3 care funcţionează pe o frecvenţă între 800 MHz şi 1600 MHz şi care este la ora actuală cea mai performantă memorie RAM.
Cel mai probabil placa ta de baza are 4 sloturi. Poti sa pui doua kit-uri ual-channel. Adica sa mergi sa lagazin si sa ceri un kit de memorii de 4 GB. (Adica 2x2) Vezi ca sloturile sunt colorate doua de-un fel si doua de-un fel. Iei kitu-ul si atasezi memoriile de 2 GB de acelasi fel (pe care le gasesti in kit). De acelasi fel inseamna ca intr-0un kit sunt doua memorii care au aceeasi marca, aceeasi frecventa (de ex 1600) si aceeasi capacitate; sunt asa pentru ca functioneaza mai bine impreuna.
Gogule, DDR3 e pe piata de niste ani buni, iar in curind se va introduce DDR4. Exista si DDR3 peste 2000 Mhz, iar placile video au DDR5 de prin 2009 incoace.
Scuza-mi greseala. Trebuia sa fie "Varianta mai nouă a DDR-ului este DDR2 – funcţionează pe o frecvenţă între 800 MHz şi 1600 MHz, este cea mai întâlnită la calculatoarele noi". Sper ca si-a dats seama. Multumesc de atentionare. Cheers.
DDR2 la 1600? Mai bine las-o, ca in loc sa o dregi, mai tare o zapacesti...
3