| SarpeAF a întrebat:

Coolerele acelea care se atasaza carcasei PC-ului ia multa putere de la sursa?
Si sunt eficiente?

4 răspunsuri:
| Upz0r3 a răspuns:

Depinde de procesor si eu am 2 coolere si bine ca am procesorul bun ca de nu calculatorul meu mergea ca o rajnita... daca ai procesorul de minim 3. 5Ghz o sa te ajute mult daca ai sub 3. 5GHz iti recomand sa il lasi asa cum este.

| titi a răspuns:

Depinde.Daca ai un procesor cu un consum redus de energie(unul care nu se infierbanta) si o placa de baza cu chipset aproape rece, nu vad cu ce ar ajuta.Prefer un pc silentios, deci coolere de diametru mare pe procesor si la alimentare si o placa video care sa aiba radiator pasiv(fara cooler). Consumul unui cooler e mic, nu sunt probleme pe o alimentare care functioneaza normal. Uneori simpla indepartare a unui capac frontal face minuniwinking

| sigmanet a răspuns:

Daca sistemul este unul aglomerat si puternic, pentru eficienta sistemelor de racire din interior se adauga si un cooler pe carcasa pentru airflow. Deci la Core i5-uri si AMD-uri Phenom suparate ar merge adaugate, dar trebuie sa te informezi inainte cum trebuiesc puse ca sa nu strici circuitul aerului din carcasa pentru care a fost construita carcasa.