Depinde de procesor si eu am 2 coolere si bine ca am procesorul bun ca de nu calculatorul meu mergea ca o rajnita... daca ai procesorul de minim 3. 5Ghz o sa te ajute mult daca ai sub 3. 5GHz iti recomand sa il lasi asa cum este.
Depinde.Daca ai un procesor cu un consum redus de energie(unul care nu se infierbanta) si o placa de baza cu chipset aproape rece, nu vad cu ce ar ajuta.Prefer un pc silentios, deci coolere de diametru mare pe procesor si la alimentare si o placa video care sa aiba radiator pasiv(fara cooler). Consumul unui cooler e mic, nu sunt probleme pe o alimentare care functioneaza normal. Uneori simpla indepartare a unui capac frontal face minuni
Daca sistemul este unul aglomerat si puternic, pentru eficienta sistemelor de racire din interior se adauga si un cooler pe carcasa pentru airflow. Deci la Core i5-uri si AMD-uri Phenom suparate ar merge adaugate, dar trebuie sa te informezi inainte cum trebuiesc puse ca sa nu strici circuitul aerului din carcasa pentru care a fost construita carcasa.
Referitor la ce ti-am spus http://www.okazii.ro/catalog/53372112/front-cooler-racire-pc.html