La AMD, raportul permanta/pret intotdeauna a fost net superior fata de suprataxatele Intel-uri.
@la astia care incep cu te-ai intrebat de ce rahatele de server de CS si WoW folosesc Intel-uri: folosesc niste Xenon-uri de generatie veche sau niste rahate de Core2Duo fiindca buzunarele nu le permit niste procesoare adevarate pentru servere precum cele de la IBM.
Deasemenea, tehnologia APU si instructiunile SSE de la AMD sunt cu ani lumina in fata celor de la Intel.
Cat despre cei care zic ca Intel sau AMD au performante mai bune in grafica 3D fata de cealalta. Dati-va palme si aruncati-va calculatorul pe geam. In ziua de azi, procesorul are cel mai infim impact asupra performantelor grafice, GPU-ul fiind cel care face treaba. Iar cum Intel au rahatele de placi video Intel HD si AMD are ATi, asa, din curiozitate, care credeti ca ar fi mai superioare.
@Aia destepti care vorbesc de tranzistori in procesoare fara sa aiba pic de habar in electronica: exista chestia aia numita arhitecutra unui procesor. Procesoarele AMD nu au mai schimbat arhitectura de la Athlon incoace, pe cand Intel o schimba foarte des. Si tot asa, procesoarele AMD au tinut pasul foarte bine cu procesoarele Intel. Cu procesoarele AMD din familia Bulldozer, AMD a schimbat in sfarsit arhitecura la procesoare. APU-urile curente de la AMD (A6, A8, etc., sunt tot pe arhitectura mult invechita a Athlonului, dar totusi, familia Trinity face fata multe prea bine).
Am vazut si eu acele procesoare noi care rup intelu Pe scurt : ca performanta la jocuri grafica 3d este superior Intelului I7.La pret am vazut ca este o mare diferenta intre noile AMD si I7.AMD este mai ieftin mai bun si mai zambaret . Intel I7 este mai invechit.Deci nu se pune problema se compara cu I7.I7 este mult mai scump.AMD nu prea este bun in procesoare dar la placi video este super bun.(Fac niste placi video mama mama ). Singura problema la AMD este ca are putini tranzistori deci prin urmare se prajeste la overclocking.Dar nu trebuie overclock pentru ca este destul de bun si asa.Dar AMD are durata de viata mai scazuta decat a Intelului la capitolul Procesoare.In rest este foarte bun! P.S am o problema cu internetul si nu pot sa fac copie la link AMD Vs Intel dar poti cauta pe net.Seara placuta!
Avand in vedere ca vine cu 8 coruri e posiblil dar nu si la overclocking exista un i7 2600k de 3.4(Stock) care poate creste pana pe la 5 ghz chiar si mai sus la mine e la 4 ghz.Concluzia? Nu as da niciodata bani pe un amd si nu cred ca amdurile o sa ajunga din urma intelurile.Te-ai intrebat dc un amd x6 e mai ieftin de 2-3 ori decat un i7? Performantele isi spun cuvantul.Te-ai intrebat dc miliarde de server de jocuri ca world of warcraft folosesc un i7 sau un Intel xeon? Pentru ca Microsoft stie cum sa faca un procesor de calitate.
Din moment ce procesoarele care exista deja pe piata de la amd se pot compara cu un i7, nu vad de ce cele de la bulldozer sa nu le intreaca performantele procesoarelor i7. Diferenta dintre cele doua nu poate fi decat durata de viata (desi cunosc destui carora li s-a stricat un Intel si amd-u tine si acum de vreo 10 ani
Http://news.softpedia.com/......ked-3.png/
Dar depinde si de aplicatii, in 3D mark Phenom x4 a maturat pe jos cu tot ce i-a stat in cale fiind cel mai bun procesor de pe piata(ok, in overcloking).
Acum cele doua tabere(amd&Intel) se poarta ca doua bisericute, mie tare imi e ca ei au totul pus la punct iar impatimitii de tehnologii cotizeaza constant.
In fiecare an ne mai arunca cate un os, anul asta un nucleu, la anul iar alt nucleu, cand ei puteau sa puna 12 de nuclee pe aceeasi platforma(lucru realizabil in 2004!)
Eu nu mai cotizez, raman cu acelasi sistem pana o sa crape de la atata overcloking.
@kurinkita, esti alt user care obtine fundita prin dizgratierea celorlate raspunsuri si nici macar n-are curaj sa puna nick-ul complet in momentul in care face referire la useri, evident de frica unei dezbateri mai amanuntite. Daca tinta ta era fundita, iti ofer si funditele mele. o singura remarca...APU la Athlon? as vrea eu!
Ah si sa te mai invat o tehnica prin care poti lua fundite, cand vezi ca nu poti depasi niste raspunsuri bune, singura solutie ramane sa le dai stupid celor care au raspuns inaintea ta.Astfel cel care ofera fundita iti va vedea altfel raspunsul.
IlegalSmile întreabă: