| 38499388seby29 a întrebat:

Credeti in Dumnezeu? "si daca da" de ce credeti? de cate ori pote sa ierte Dumneze? de ce ne-a creat? si care este relatia ta cu el?

Răspuns Câştigător
Anna
| Anna a răspuns:

Da, cred in Dumnezeu.De ce? pentru ca L-am cunoscut in mod personal si mi-a schimbat viata. A dat un nou sens vietii mele.Multi se considera evoluati din maimuta, eu ma consider lucrarea mainilor Lui.Este un Tata drept, sfant, care iubeste si iarta neconditionat, este cel mai Bun Prieten, care nu m-a dezamagit niciodata, este protectorul si sfatuitorul meu personal si nu in ultimul rand Salvatorul meu.Am o relatie personala cu El bazata pe rugaciune, ascultare, partasie, citirea Bibliei, .etc.Dumnezeu nu oboseste iertand. Dragostea lui nu are limita. El spune ca mania Lui tine doar o clipa dar indurarea Lui toata viata.

| faraharamaica a răspuns (pentru Anna):

Am observat cite raspunsuri inutile si cretine a primit o intrebare atit de pertinenta, insa am incetat sa ma mai minunez, prostia e la putere...
bineinteles ca exista Dumnezeu(YHWE) am avut si am dovada existentei Lui zi de zi...m-a protejat si mi-a daruit mai mult decit i-am cerut, in schimb nu a trebuit sa fac nimic special decit sa respect Legea Lui care e expusa foarte clar in cele 10 porunci, nimic de nerealizat... cel care stie sa ierte se dovedeste a fi mai puternic decit cel orgolios si rautacios...cel umil e mai fericit decit cel mindru care e mereu in competitie cu cineva sau pentru ceva ....de ce ne-a creat? vom afla numai daca vom fi demni de el la momentul judecatii... Dumnezeu iarta ori de cite ori ne cerem iertare sincer si ne pare rau pentru pacatul savirsit si evident incercam sa nu mai repetam aceeasi greseala... Dumnezeu nu poate fi inselat cu rugaciuni nesincere pentru ca el cunoaste sufletele noastre mai adinc decit le cunoastem noi insine.

19 răspunsuri:
eileen
| eileen a răspuns:

Dumnezeu nu ne tine in lanturi, din contra, suntem liberi sa alegem ce vrem. Si crede-ma, eu sunt o persoana foarte independenta dar am ales sa fiu sub stapanirea Celui Atotputernic. De ce? Pentru ca sunt libera sa ma rog Lui, sunt libera sa primesc binecuvantarile pe care mi le da si am libera trecere in rai!

| mariusres a răspuns:

Eu cred in Mos Craciun. Motive:1 sunt slab si mi-e frica de moarte, asa ca mi-am creat un prieten imaginar care sa ma salveze dupa ce mor, 2 lumea e rea si cruda, am o viata de ****, iar eu trebuie sa ma amagesc ca cineva ma va face si pe mine fericit dupa ce mor, 3 sunt egoist si nu suport ideea ca din superbul si specialul de mine sa nu mai ramana nimic dupa moartea biologica, 4 sunt dezorientat si nu vreau sa cred ca viata nu are scop si ca eu traiesc degeaba asa ca trebuie sa am acest prieten imaginar care sa imi ofere un scop, o viata vesnica.
Mos Craciun m-a creat ca eu sa ma simt special, el asculta de mine cand ma milogesc de el, el imi da viata vesnica, el ma iarta pentru orice pentru ca, nu-i asa, eu sunt unic, eu sunt creatia lui, vai, ce bun e Mos-Craciun!

| mariusres a răspuns:

Vezi tu alinush, daca ai fi un crestin fericit si implinit nici nu ai fi observat raspunsul meu. Dar cum asa ceva nu prea exista, doar imi confirmi mediocritatea ta happy

| mariusres a răspuns:

Alinush, tu nu intelegi ca un om in lanturi nu poate fi fericit? un om care traieste zi de zi cu teama de a nu-si supara prietenul imaginar nu se numeste un om liber? inlocuieste-l pe zeu cu teroarea comunista sau teroarea inchizitoriala si ajungi la acelasi rezultat.

| mariusres a răspuns:

Eileen, cum poti sa spui ca esti libera sa alegi cand zeul tau oricum deja stie daca vei ajunge in iad sau in rai?

| mariusres a răspuns:

Alin, sintagma "burden of proof" iti spune ceva?

mumoasa
| mumoasa a răspuns:

Da cred in Dumnezeu.cred in el pentru ca ma ajutat defiecare data cand i-am cerut ajutorul.happyDumnezeu daca ii ceri scuze te iarta defiecare data. dar acum depinde si ce greseala ai facut.happy

| joy a răspuns:

Cred in Dumnezeu.De ce? pentru ca nu vreau sa fiu mancata de viermi precum ateiilaughing Glumec.Cred pentru ca asta e in natura mea, e nenatural sa-mi neg Creatorul. El ne iarta de cate ori ii cerem iertare.

| gabrielutzu a răspuns:

" Eu ca om mic si stupid, dar care ma cred a fi buricul pamantului si centrul universului, destept si puternic pentru ca asa imi dicteaza mintea mea ratacita, in prostia, mandria si ingamfarea mea, nu cred ca exista Dumnezeu, pentru ca daca as crede in existenta Sa nu m-as mai putea lasa condus de propria-mi prostie si ignoranta, dar asa sunt eu, incapatanat si nu, nu, nu ma las de ratacirea mea orice argumente ar aduce ceilanti."

ATEUL.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Uite aici un site cu raspunsurile la curiozitatile voastre despre religie si https://www.gotquestions.org/Romana/index.html

HRISTOS A INVIAT

| faraharamaica a răspuns (pentru anonim_4396):

Inainte de a cauta raspunsuri date de diverse persoane are evident au o opinie personala, ar trebui sa invitam pe seby_7035 sa citeasca Biblia si sa-si faca intii o opinie personala pentru ca altfel se va lasa influentata de parerea personala a unei alte persoane... si de unde stim ca nu e opinia gresita... deci seby, citeste Biblia(intreaga, nu numai Noul, Vechiul legamint iti va explica mult mai bine vointa lui Dumnezeu si vei intelege mult mai repede parabolele lui Isus si Apocalipsa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cristi, poti sa nu raspunzi decat sa iei in batjocura.Continua sa-ti traiesti viata, poate mizeria de viatalaughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De unde stii tu nene ca eu nu sunt fericit?laughing rolling on the floor Eu nu sunt genul de crestin care sa plece capul la toate mizeriile voastre.Si daca crezi ca un crestin adevarat se comporta ca pensionarii care se duc la Biserica te inseli.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cristi, cum noi nu putem sa te convingem ca exista Dumnezeu asa nici tu nu poti sa ne convingi ca nu exista Dumnezeu. Daca crezi ca eu sunt un om in lanturi te inseli. Un ateu se crede cel mai superior, cea mai inteligenta forta de pe Terra, nu suporta, nu recunoaste, nu vrea sa recunoasca ca exista o forta mai superioara decat el.Eu nu inteleg de ce vii cu ironii si cu mesaje si zici la lume ca nu crezi, parca ai rezolva ceva, ori scopul tau asta e? Ramai acolo in inteligenta ta maritalaughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Alinushule, ce inseamna "mai superior" sau "cel mai superior"? Ti-e teama ca daca iti deschizi mintea poti descoperi lucruri minunate? Ai incercat vreodata sa-ti pui intrebari fara sa apelezi la context, pur si simplu sa te intrebi si sa-ti dai raspunsuri? E foarte usor sa crezi ca e cineva care te controleaza si te vegheaza, ar fi naspa sa tot dai vina pe tine pentru toate nereusitele tale. Sa stii ca nimeni nu incearca sa te abata de la drumul tau, aici nu facem judecati. Spun ceea ce gandesc. Dovezi palpabile nu am ca ar exista dumnezeu (de altfel, care dumnezeu, dumnezeu crestin, animist sau mozaic?), in schimb am ca omul este puternic prin fiinta lui si prin ceea ce poate el. Hai sa avem puterea sa recunoastem ca tot ceea ce ni se intampla e efectul faptelor si gandurilor noastre, iar faptul ca avem frica de "prietenul nostru imaginar" ne limiteaza gandirea, care, in realitate, este puterea cea mai mare pe lumea asta. In rest, sa fim sanatosi, ca o sa radem destul unii de altii cand vom descoperi cat de limitati suntem.

| Dl.Inginer a răspuns:

Si eu cred in Dumnezeu.

| har a răspuns:

Eu am o relatie cam ciudata cu Dumnezeu big grin ca de exemplu un coleg mi-a facut odata ceva rau, la vreo 2-3 minute dupa, o mingiuta mica s-a lovit de stalp si l-a lovit pe acel coleg direct in zona aia...

| soso a răspuns:

Cristi! mos craciun e un personaj inventat de comunisti. iti plac comunistii?

Întrebări similare