1. Stinge laptop-ul – Este mult mai sigur în acest fel şi, atunci când ecranul e oprit şi „negru", este mult mai uşor să vezi zonele murdare de pe suprafaţa lui.
2. Foloseşte o cârpă moale şi uscată pentru a şterge display-ul; o cârpă din microfibră ar fi cea mai bună alegere. Şterge ecranul cu mişcări circulare, deoarece mişcările circulare rapide elimină petele. Foloseşte presiune doar cât să menţii contactul dintre bucata de material şi ecran. Dacă acest lucru nu este suficient pentru a şterge complet petele, nu aplica o presiune mai mare, deoarece poţi zgâria ecranul sau chiar arde nişte pixeli.
3. Dacă o simplă cârpă uscată nu ţi-a fost de folos, pe piaţă există o mulţime de soluţii de curăţare pentru display-urile LCD pe care le poţi folosi pentru ecranul laptop-ului tău. Dacă totuşi nu vrei să dai banii pe astfel de produse, poţi umezi cârpa într-un amestec de apă distilată şi o soluţie de 70% alcool izopropil. Amestecă apa distilată şi alcoolul izopropil în părţi egale (50/50) şi pune această soluţie într-o sticlă cu pulverizator, precum cea pe care o foloseşti când cureţi geamurile, apoi pulverizează pe cârpă, niciodată direct pe display. De asemenea, poţi folosi şi un amestec de apă distilată şi oţet în cantităţi egale (50/50).
4. Rama de plastic care înconjoară ecranul notebook-ului poate fi ştearsă cu un produs de curăţare universal, dar trebuie să eviţi contactul cu display-ul propriu-zis.
5. Poţi folosi de asemenea apă distilată, hexan, benzină de petrol sau soluţii de curăţare pentru geamuri care nu conţin alcool sau amoniac.
Ce nu trebuie să faci:
1. Nu pulveriza niciodată niciun fel de soluţie direct pe display-ul laptop-ului! Pe marginile ecranului se găsesc conexiuni electrice, aşadar orice soluţie care se scurge pe marginea ecranului poate deteriora permanent display-ul. Aplică întotdeauna soluţia numai pe cârpa de curăţat. Aceasta trebuie să fie doar umezită: nu aplica prea multă soluţie, pentru că aceasta va începe să curgă.
2. Evită să foloseşti şerveţele de hârtie, batiste de hârtie, şervete de bucătărie din hârtie sau hârtie igienică, deoarece pot rămâne bucăţele de hârtie pe ecran. De asemenea, din moment ce conţin fibre de lemn, pot zgâria display-ul.
3. Nu folosi apă de la robinet deoarece va lăsa urme pe ecran, din cauza mineralelor.
4. Evită să foloseşti produse care conţin acetonă, amoniu, acid etilic, alcool etilic, clorură de metil sau toluen. Produsele de curăţare a geamurilor conţin de obicei alcool, amoniu sau ambele şi îţi pot deteriora display-ul.
Sfaturi – întreţinere display laptop
În afară de metodele corecte de curăţare a display-ului notebook-ului, iată şi câteva sfaturi generale de întreţinere. Evită să expui display-ul laptop-ului în lumina directă a soarelui, în medii cu umiditate ridicată sau la temperaturi mari. De asemenea, nu pune diverse obiecte peste notebook, atunci când acesta are capacul închis.
Eu il sterg pe al meu cu "Screen Cleaner Glasreiniger". sper sa te ajute la ceva...
Eu il spal cu solutie pentru geamuri(aplic putina solutie pe un servetel mai fin)
anonim_4396 întreabă: