Instalezi cpu-z si in tabul de la speed sau SPD, poți sa vezi frecventa si timpii de acces pe care ii acceptă motherboardul tău, doar așa poți fi 100% sigur.
Download aici
https://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/cpu-z_1.89-en.zip
Nu scrie nimic despre specificatiile ACCEPTATE, ci doar despre specificatiile CURENTE.
Sa spunem ca am modulele la 1600 MHz. Deci placa de baza suporta 1600, dar asta nu inseamna ca laptopul supota DOAR frecventa de 1600. E POSIBIL si ca frecventa de 1866 sa fie suportata.
SPD - > Serial Presence Detect : specificatiile ACTUALE ale modulelor, citite de BIOS.
Pentru a gasi TOATE specificatiile compatibile e nevoie de putina cautare in manual placii de baza si/sau pe diverse forumuri.
Vrei să spui frecvență de 3200MHz, echivalent cu 3, 2GHz, nu 3200GHz... doamne ferește. La asemenea frecvență ți-ai prăji toată placa de bază, nici nu există așa ceva.
Spune-mi ce model este laptopul și-ți spun care este frecvența maximă suportată de întreg chipsetul pentru fiecare slot SO-DIMM, ce fel de memorii să cumperi, ce latență s-a.m.d. Cele mai bune memorii RAM le fac "Corsair", urmat de Kingston/Hyperx.
Vai,nu am fost atent la o litera si deja vine unu ca si un copil de 12 ani si se etaleaza aici.
Chiar asa: de ce este secret ce laptop ai? Trebuie sa vezi ce memorie suporta laptopul tau (ce frecventa maxima), cate sloturi ai si cati GB de RAM suporta pe slot!
anonim_4396 întreabă: