| alexcenaaa2344 a întrebat:

Cum ajung piesele din pc uri sa se strice asa deodată? (In afara de scurtcircuit sau prea mult praf)

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Cand le cumperi de la sh uite ca se strica, ca au si ele o garantie care expira piesele in cativa ani, ori ala care le cumpar si le pune singur in computer, iti vinde o vechitura carpita, de aia iti moare pc-ul cand il aduci acasa.

Ti-am ai explicat, cumpara numai din magazin, ca aia vin cu garantie de cativa ani.

5 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Ai avut ghinion.

| alexcenaaa2344 explică (pentru Violleta2022):

Ai dreptate, mersi

| KovacsB a răspuns:

Energie negativa.

| NLS a răspuns:

+++din cauza unei surse de calitate PROASTA, facuta de un producator care isi bate joc. Aici intra TOATE sursele de la brandurile: Delux, Aerocool, Akyga, Floston, FSP, Inaza, Inter-Tech, Kolink, PCCooler, Riotoro, RPC, Serioux, Sharkoon, Spacer, Xilence si inca cativa. (Segotep, Super Flower, Gamemax, Aqiris,...)

+++din cauza unei supratensiuni
+++din cauza unui scurtcircuit
+++din cauza componentelor ce contin piese ieftine (in special condensatori). Componentele care contin condensatori sunt sursele, placa de baza si placa video.
+++din cauza supraincalzirii sau/si a prafului (care duce la supraincalzire)
+++din cauza cresterii frecventei procesorului si a folosirii neadecvate a sistemului in general.

Exista componete si sisteme SH ce functioneaza din 2012.
Atata ca acestea sunt depasite tehnologic majoritatea, chiar si cele care erau la acea vrme puternice (i5, i7).

Un i7 care rupea orice joc in 2011 sau 2012 este astazi extrem de slab si nu il mai poti folosi decat pentru taskuri de baza, nu mai duce nici jocuri mai noi si nici programe mai pretentioase (de editare video, de proiectare, de modelare grafica, de arhitectura etc.)

Depinde mult de producator si de ce anume cumperi.
LA placi de baza exista mai multe chipseturi.
Cele ieftine (A520, H610, etc) sunt facute din componente ieftine, si de obicei se defecteaza usor, din senin.

Placile cu chipset Premium sunt in general mai rezistente, si te rogi de ele sa se strice.
Nu incerc sa spun ca nu se strica niciuna, sau niciodata, insa rata de defectare la produsele mai scumpe e in general mica, fata de componentele ieftine.

La surse, cum am spus mai sus, conteaza brandul.
Cumperi ce am insirat mai sus - exista riscul sa iti ia foc PC-ul in mai putin de un an. (nu neaparat, dar riscul exista, si e destul de mare).

Cumperi o alta sursa mai scumpa (Seasonic, Antec, Thermaltake, EVGA, Sirtec, Corsair, ASUS, Cooler Master, BeQuiet, Phanteks, Cougar, MSI, Montech, SilentiumPC, Chieftec), nu ai treaba cu ea cel putin 10 ani. Poate 15, cum e cazul unei surse pe care am cumparat-o in 2008 si inca merge ca in prima zi.

| alexcenaaa2344 explică (pentru NLS):

Mersi!