Depinde de zona. Eu sunt din oras, zona din Ardeal si DIGI este excelent. Si ca viteza, si ca pret, dar am cablu digital. Daca este cu antena sau prin cablu optic este mai greu. In topul provideri-lor pe 2023 pe locul intai s-a clasat Orange. Nu stiu cum a fost facut topul!
La cativa ani primesc un telefon de la furnizor pentru schimbarea modemului.la schimbat saptamna trecuta, imi da 5 G.In acelasi pret, dar sunt curioasa urmatoarea factura
VITEZA mai mare, dar laptotul e cam batranior.
Poti suna la furnizor sa ceri schimbarea modemului, eventual cu fibra optica.
Digi are o rețea excelentă prin ardeal, au băgat fibră optică chiar și rural. Ca și raport viteză preț sunt cam cei mai buni, am internet de 1 gb de la ei și nu am avut nici o dată probleme.
Pentru cel mai bun internet ai nevoie de fibră optică, orice altceva va fi suboptim în zilele noastre. Poate doar 5g-ul să se compare.
Contract la DIGI
Viteza oferita este 1000mbps, arhisuficient pentru orice task normal, inclusiv streaming sau YouTube, in 8K, etc
Tatat plateste veo 25 RON pentru 940mbps (atat download cat si upload).
Pentru a beneficia de cele mai mari viteze, trebuie sa ai si un PC decent, macar cu Intel Core i5 / AMD Ryzen 5, si 6 nuclee cu frecventa minima de 3. 3GHz.
In orasele mari exista si 2500mbps, dar nu prea vad ce ai putea face cu el.
De retinut ca cele mai mari viteze le ai prin cablu, deci daca ai laptop, fa un amar de bine si foloseste-l pe birou, cu cablul Ethernet conectat, cand doresti viteza buna.
Pe WiFi e normal sa mearga mai prost.
Ai facut un test de viteza, de pe PC/laptop?
https://www.speedtest.net/
Andrei1124 întreabă: