Poti folosi Gimp sau Inkscape (program de grafica vectoriala), si setezi dimensiunea paginii in mm, la dimensiunile dorite (420x297mm).
Folosesti unealta pentru text, si ai avantajul ca in aceste programe poti jongla cu textul mult mai complex decat o poti face intr-un editor de text de genul Microsoft Word, unde esti limitat la "TextArt".
Poti seta foarte usor texturi pe fonturi, sau efecte 3D, si poti folosi unealta Warp si sau Text Along Path pentru a deforma textul, sau a-l "mula" pe o traiectorie dorita (sau in interiorul unui contur dorit).
Bineinteles, poti seta si background (normal, imagine sau gradient).
Daca te multumesti cu ceva banal, orice editor text incepand cu LibreOffice Writer e solutia.
La final il salvezi ca fisier.PDF, sau imagine in format.PNG pentru a putea fi imprimat la un centru de servicii printari.
Www.pixlr.com ai acolo o multime de posibilitati sau picassa daca vrei program. faci afisul il salvezi in pc il scoti la imprimanta sau te duci cu el la un magazin care se ocupa cu afise.
Da, și asta dar nu cred că e destul pentru a face un afiș )
Pune afișul pe un stick și scoate-l la o imprimanta undeva în orașul tău.
Iti multumesc mult de ajutor! Totusi mai am o intrebare. AM setat dimensiunile in mm dar nu ma lasa se dau valori. Nu inteleg.
Undeva în acea fereastra trebuie sa existe caseta de selecție Template, și acolo găsești A4, A3, etc predefinite, nu mai e nevoie sa setezi in mm și sa introduci manual dimensiunile.
Am reusit sa termin afisul. Mai am o singura intrebare. Il salvez pdf sau png, trebuie sa-l scot la imprimanta.
PDF e ok, orice copycenter are Adobe Reader sau alt program echivalent, iar în Windows 10 nici nu mai e nevoie, căci citește el standard fișiere pdf.
Desi windowsul are imprimanta virtuala, eu as Instala softul PDF24, și as folosi imprimanta lui (numita PDF Creator**).
Nu confunda cu programul de sine stătător numit PDF Creator, și acela e tot o imprimanta virtuala, face același lucru ca și acesta, dar consuma mai multe resurse.
Eu prefer PDF24.
Orice ai folosi, pune setări generoase la calitate. (1200 DPI e suficient)
PhotoShop, Microsoft PowerPoint, CorelDraw, InkScape, Gimp...si lista continua.
Il schoti pe USB apoi la printat in oras, daca nu ai imprimanta A3. Probabil. 98% n-ai.
Andrei1124 întreabă: