anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum dr@cu sa pun Chrome pe Linux?

Răspuns Câştigător
| Brizbriz a răspuns:

Nope, nu e versiunea Linux a lui Chrome
e de fapt mama lor, toate browserele derivate din Chromium, sunt bazate pe open source ala, inclusiv Chrome (si Opera, Edge, Brave, Vivaldi, etc.) si poti sa ai chrome si chromium in acelasi timp pe Linux

"Totusi, iti recomand sa folosesti Mozilla Firefox, cu care vine Linux."
FireSHlT E UNUL DINTRE CELE MAI ***PROASTE*** BROWSERE DE CARE AM AUZIT, VAZUT SAU FOLOSIT
am folosi pentru cateva tab-uri, ca sa vad mai usor numai chestiile de la birou si firefox are integrat in optiuni partea de proxy, toate alea bazate pe chromium nu au, si cum inchideam firepoop cum incepea ventilatorul de la laptop sa nu mai mearga la maxim (4-5 taburi prapadite)... am renuntat la el cu spume, si am pus Opera la care am cautat add-on de proxy

solutia DEOSEBIT de simpla sa pui chrome pe ORICE OS, inclusiv Linux suna asa, te duci la urmatoarea adresa:
http://www.google.com/chrome
si apesi pe download

13 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Il iei de aici: https://www.google.com/intl/ro_ro/chrome/
Arhiva descarcata si faci click dreapta pe ea. Apoi dai pe proprietati. In proprietati intri la permisiuni si bifezi "permite executia fisierului drept program". Mai departe este joaca de copil.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Apropo! Vezi ca in depozit ai si varianta pentru Linux: Chromium.
Click pe Menu, apoi pe Administrator software si scrii in casuta de cautare Chromium. O sa trebuiasca sa pui parola cu care te-ai logat in Linux. Daca vrei poti sa-mi dai un telefon. Ti-l trimit in privat (messengerul TPU).

Bula
| Bula a răspuns:

Intrii in magazinul de programe (meniul principal) si dai cautare: "Chromium". Este versiunea pentru Linux a Chrome.
Totusi, iti recomand sa folosesti Mozilla Firefox, cu care vine Linux.

| doctorandus a răspuns (pentru Bula):

Eu le folosesc pe amândouă (dar nu cel dezgooglat) plus Opera și Vivaldi.

| Brizbriz a răspuns (pentru Bula):

Am uitat sa scriu, ceva "de dulce" despre firesux
pentru alea 3-4 taburi imi manca 2G de ram... sincer, dar imi vine in cap un cuvant evident despre Mozilla si firestink-ul lor...
SYKTYR angry

| Bula a răspuns (pentru Brizbriz):

Eu folosesc peste 20 tab-uri in FF, dar totusi foloseste sub 700Mb RAM. Acum, cu toate aplicatiile folosite paralel, intregul Linux ocupa 1, 7Gb RAM.
Mozilla functioneaza mai lent decat alti browseri fiindca are inclus cele mai multe sisteme de protectie anti-frauda.

NUSH atunci, adevarul e ca sunt si pe windows, unde chestii de genul asta sunt mai de rahat decat pe Linux... chiar folosesc deluge cu server/client, iar pe windows la 200 de T0RRENTz la seed, incepe sa scartie, in schimb pe linux la 1000+ merge de parca nu ar avea nici unul

| Bula a răspuns (pentru Brizbriz):

Linux este facut de profesionisti, pentru uz propriu.
Windows este facut comercial, pentru uzul maselor, pentru a putea fi cat mai controlati. tongue

Da, clar

Nope, nu e versiunea Linux a lui Chrome
e de fapt mama lor, toate browserele derivate din Chromium, sunt bazate pe open source ala, inclusiv Chrome (si Opera, Edge, Brave, Vivaldi, etc.) si poti sa ai chrome si chromium in acelasi timp pe Linux

"Totusi, iti recomand sa folosesti Mozilla Firefox, cu care vine Linux."
FireSHlT E UNUL DINTRE CELE MAI ***PROASTE*** BROWSERE DE CARE AM AUZIT, VAZUT SAU FOLOSIT
am folosi pentru cateva tab-uri, ca sa vad mai usor numai chestiile de la birou si firefox are integrat in optiuni partea de proxy, toate alea bazate pe chromium nu au, si cum inchideam firepoop cum incepea ventilatorul de la laptop sa nu mai mearga la maxim (4-5 taburi prapadite)... am renuntat la el cu spume, si am pus Opera la care am cautat add-on de proxy

solutia DEOSEBIT de simpla sa pui chrome pe ORICE OS, inclusiv Linux suna asa, te duci la urmatoarea adresa:
http://www.google.com/chrome
si apesi pe download

| doctorandus a răspuns:

Pe arch Linux:

yay -S google-chrome

Sau varianta dezgooglata:

pacman -S chromium-browser

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

Sau

pacman -S chromium

| oglindasultanului a răspuns:

Da Chromium, daca cautai, imediat ti-l arata, eu nu am venit pe aceste site-uri, m-am descurcat usor. Si eu am avut linux, daca vrei sa folosesti aplicatii smechere, sa joci jocuri moderne, iti trebuie windows.

Întrebări similare