Cel mai bine este pentru dual channel sa ai placi identice (ca marime / frecventa).
Sa spunem 2x4 sau 2x2.
Nu mai este asa cum ai spus calculatorul ea din memoriea operativa numa atit cit ii trebuie de exemplu petru o muzica ii trebuie 10 mb atunci va fi ocupat 10 mb dar daca asa aiba 1 de 1 si una de 4 atunci va fi si mai bine calculatorul va lucra si mai repede daca esti asa profesionist
Poftim? In comparatie cu tine da sunt profesionist. Aparent tu ai probleme majore cu limba romana in primul rand, cat despre memoria dual channel stii cum functioneaza? Presupun ca nu. Hai sa iti fac o mica explicatie. In sistemul normal iti foloseste primul slot de rami pana il consuma pe tot, de ex daca ai 4gb de rami in slot, sistemul va rula la 2gb~ incerci sa faci o randare, consumul sare la 6gb, dar in loc sa fie normal 3gb + 3gb de pe fiecare slot de ram, va fi 4gb pe primul (il va forta la maxim) si 2gb de pe al doilea. Din motivul asta se folosesc rami identici.
Crezi ca sunt retardati cei de la Kingmax ca fac seturi de 2x8gb rami sau 2x4gb? Think before you speak.
Ai dreptate cu limba romana nu prea o duc bine dar mai stiu cinte ceva :-P
PS: Daca ai sanse ca pcul sa nu iti vada toti ramii pentru ca: Ai sistemul de operare pe 32 bits, pe 64 bits poti merge pana la 32gb rami lejer (daca iti permite placa de baza). (Se poate is peste 32 din cate stiu, dar aici vorbim de servere).
Pai daca nu i vede pe cei 5 giga nu are rost sa pui atata pentru ca nu o sa tii foloseasca si atunci ii tii degeaba in slot si posibil sa ii si uzezi moral. daca ai un win 7 pe 64biti atunci o sa tii vada. poti sa tii si asa si asa. adica poti sa tii o plactza de 4 giga daca vrei sa iti iei una da inconvenientu este ca daca doamne fereste se intampla ceva vreun soc de curent si ti se ard rami s-au dus 4 giga.
si poti sa tii si doua placute de 2 giga si atunci ai avantaju ca daca se ard se arde doar una si scapi una dar tii inca un slot ocupat atunci. iar daca pui doua placute atunci trebuie sa iti iei "kit" adica sa fie aceeasi firma in aceeasi frecventza chestii din astea. sper ca te lamurii
Este de ajuns si 2 gb rami pentru win 7 la ceti trebuie mai mult? Ca daca nu-i mai mult s-ar putea sa nu suporte placa de baza.
Tu esti nebun...imi merge ca rahatu calculatorul cand dau sa ruleze un joc
Ma...Conteaza si procesorul si placa video(mai putin) Iti recomand win xp sp3...