| Victoras19207 a întrebat:

Cum este treaba cu adresa ip la telefon? Se poate schimba sau? Am facut o prostie de pe telefonul meu si cica o sa ma gasea prin Ip

12 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Pentru a comunica pe o retea (inclusiv pe internet) trebuie sa ti se aloce un IP de la serverul ISP-ului.
La momentul alocarii, IP-ul este inregistrat intr-un logo pe server, unde se pastreaza minim 6 luni.
Ca urmare, daca vor sa stie cine a avut acel IP alocat la o data si ora, acesta se poate gasi in cateva secunde din logo-ul serverului ISP-ului. Ca urmare, orice schimbare de IP faci acum, tot poti fi tras la raspundere, cu usurinta.

| BroascaCuElice a răspuns:

Doar daca folosesti VPN

suntserios
| suntserios a răspuns:

Depinde, daca esti conectat la un router cu ip dinamic sau esti direct la reteaua 3/4G.

Oricum, prostia pe care ai facut-o tu, ramane de pe Ip ul ala, care, la ISP este inregistrat cui i-a fost atribuit la momentul faptei. Deci organele legale abilitate te gasesc oricand. Reped, organele abilitate in cursul unei anchete penale, NU un putzoi care te ameninta pe net.

| LPCTSTR a răspuns:

Cine?
Un plod sau poliția?
Plozii nu pot face nimic, poliția da.

| raMLesS a răspuns:

Adresa ip de la telefon este de fapt adresa ip a routerului de internet.
Routerul meu de net de exemplu, daca vreau sa ma caut dupa ip nu imi arata exact orasul unde stau, e dinamic, se schimba si arata acolo ba ca stau in Bucuresti, ba in Cluj, ba in Medgidia rolling on the floor Si e foarte tare... Oricum daca ai ip dinamic, scoti routerul de net din priza si il bagi iar, se schimba ip-ul.

| suntserios a răspuns (pentru raMLesS):

Si daca era pe 3G ce treaba are routerul lui?

| raMLesS a răspuns (pentru suntserios):

Nici pe 3/4g nu il gaseste.
Nu apare locatia si orasul, apare un oras random.

| suntserios a răspuns (pentru raMLesS):

Apare un oras random cu diverse tool uri de monitorizat de pe net. Alea nu ajuta pe nimeni la nimic. Dupa cum am scris si mai sus, daca e sa il caute careva, il cauta doar organele abilitate care au acces la informatiile ISP ului.

| raMLesS a răspuns (pentru suntserios):

Aici ai dreptate.

| LPCTSTR a răspuns (pentru suntserios):

Hmm, oare dacă legea le spune ISP-urilor să nu mai păstreze log-uri cu site-urile accesate respectiv transferurile de date și deși se păstrează acele log-uri, intră în belele și ISP-ul?

| suntserios a răspuns (pentru LPCTSTR):

Teoretic, da, ar trebui sa apara amenzi daca nu se respecta noile reglementari, gdpr ala. Insa e si ala interpretabil.

| mastadont a răspuns:

Eu nu știu să se poată schimba dar dacă ai făcut o prostie e deja târziu să îl schimbi, o să aibă deja IP-ul din data în care ai făcut prostia și o să găsească ușor adresa ta după acesta, mai ales dacă ai folosit wi-fiul de acasă.