Nu isi da seama de greutati e la o varsta cand e lipsit de griji o sa ajunga sa ii pese cand o sa fie si el in situatia asta acum na depinde de familie copil si mai ales educatia dar na idee e ca nu sunt suficient de maturi sau nu constientizeaza...se intampla si se ajunge sa fie rau in familie.
Semnificatia acestui enunt este aceasta: copilul isi doreste tot felul de lucruri scumpe iar atunci cand le cere parintilor acele lucruri nu se gandeste daca parintii au sau nu bani pentru a-i face lui "poftele"! sper ca ti-am fost de ajutor, pls fundita?
Un copil ar trebui sa se distreze. Ar fi prea devreme pentru a se gandii la grijile vietii. Intr-o zi va veni si randul sau pentru a se ingriji pe sine si familia sa. Pana atunci insa ar trebui sa isi traiasca copilaria.
Parera mea este ca aceste enunt semnifica faptul ca un copil nu stie greutatile vietii, greutatile unu om mare, si nu poate sa inteleaga neajunsurile vietii parintilor sai.
Eu inteleg din enuntul de mai jos ca parintii se gandesc la toate lucrurile pe care trebuie sa ni le ofere, iar noua nu ne pasa, adica nu ne intereseaza dc vom manca sau vom imbraca maine.Stiu ca este pentru o varianta la rom dar nu pot gandi acum in termeni literari
Pai prin aceasta fraza intelegem ca oricare dintre noi pana nu ajungem la maturitate (maturitatea mentala) nu o sa realizam greutatile pe care parinti nostri le au, cand nu ne pot refuza nimic chiar daca mai au in buzunar doar 10 lei, ne ia orice dorim chiar daca ei raman fara nimic in buzunar, iar atunci cand realizam cate fac pentru noi este oarecum prea tarziu si este cam greu sa le multumesti. Asta este dupa parerea mea...
Copii atunci cand sunt mici nu isi fac griji pentru ziua de maine. Traiesc in lumea lor plina de inocenta si plina de fantezie. Pentru ei, maine e egal cu azi, adica vor fii la fel si azi si maine si in tot timpul pana cand se vor maturiza. Asa se explica semnificatia acestui vers.
deea_9461 întreabă: