Cuptorul cu microunde măreşte rapid temperatura apei, grăsimilor şi altor câteva substanţe conţinute în mâncare, printr-un proces numit încălzire dielectrică. Moleculele de apă sunt dipoli electrici, iar câmpul electric alternativ generat de microunde le face să se rotească extrem de rapid. Această mişcare creează căldură, întrucât moleculele de apă care se rotesc lovesc alte molecule aflate în vecinătate.
Cuptorul cu microunde este un aparat complex care ajuta la distrugerea sanatatii.prefer sa incalzesc mancarea pe aragaz sau in cuptorul cu gaz.nu are rost sa mancam mancare iradiata si fara vitamine si proteine. oricum bucataria romaneasca este una cu mancaruri complexe, cu multe calorii dar bune la gust si nu are rost sa le stricam calitatile pozitive in cuptorul cu microunde.
Nu conteaza sistemul de functionate, important este ca mancarea gatita, incalzita sau dezghetata in cuptorul cu microunde nu este deloc sanatoasa, adica se distrug toate vitaminele si mananci numai ca sa-ti umpli stomacul, fara nici un beneficiu pentru organism. Pe de alta parte, mancarea gatita in acest mod nu are nici aspect nici gust, nu se rumeneste, ci doar se inmoaie.
Cuptorul cu microunde măreşte rapid temperatura apei, grăsimilor şi altor câteva substanţe conţinute în mâncare, printr-un proces numit încălzire dielectrică. Moleculele de apă sunt dipoli electrici, iar câmpul electric alternativ generat de microunde le face să se rotească extrem de rapid.
Pe scurt, miscarea pe care vezi tu ca o face cuptorul, cea de rotire, expunde particulele de apa sau grasime la unde electromagnetice si acestea, puse in miscare, se incalzesc. Simplu, nu?
nedval întreabă: