Doar la telefoane e valabila regula asta in care nu ai voie sa il folosesti in timp ce incarca.
La laptop e diferit.
Da, ai auzit foarte bine, cand este conectat la o priza ofera o performanta dubla sau poate si mai mare de atat! Bateria nu afecteaza daca este incarcata 100% pentru ca se deconecteaza de la retea cand s-a incarcat complet, e ca si telefonul, in schimb daca te joci sau convertesti in timp ce se incarca bateria atunci da, afecteaza enorm! Iti sugerez sa scoti bateria daca poti si daca folosesti laptopul mai mult pe acasa si-l pui inapoi mereu cand pleci cu ea, asa bateria poate tine si 8-10 ani! Daca il tii mereu in laptop dupa 2-4 ani s-a dus!
Daca il folosesti fara sa fie conectat la o sursa de curent, il fortezi si ii scurtezi durata de viata. Laptopul cand este folosit trebuie sa fie conectat la priza ca sa ofere performanta maxima. Toata treaba ca sa protejezi totodata si durata de viata a bateriei este sa il deconectezi de la incarcator atunci cand il opresti.
Nu prea ar avea cum sa il fortez, nu se încălzește mai deloc, plus ca am un stand cu ventilație pe care e pus laptopul. Cand e 30% nici nu-l mai folosesc.
" Nu prea ar avea cum sa il fortez " Ba da pentru ca aparatura dinauntru se chinuie sa ofere performanta de 100% (in special pe jocuri) in timp ce bateria scade. Odata ce bateria atinge un anume nivel setat de fabricant, scad si performantele device-ului pentru a prelungi durata de functionare a bateriei. Citeste despre partea hardware la laptopuri si cum sunt optimizate sa functioneze.
Dispozitivele cu baterii au o performanță maximă X implicită, dată de componentele interne care procesează informația. Pentru economisirea bateriei, din softul dispozitivelor se limitează performanța maximă X, la un nivel X-Y%, spre exemplu performanță 100-30%, deci o scădere a performanței cu 30%.
Scăderea de performanță are ca scop unic prelungirea duratei de funcționare a dispozitivului pe baterie.
Atunci când se conectează alimentarea de la priză acea limită este dezactivată și laptopul revine la limita maximă implicită. Totodată bateria nu este folosită pentru a da energie dispozitivului atunci când este la încărcat, ea în momentul ăla se încarcă, iar când ajunge la 100% este deconectată automat.
Deci ar trebui sa ma joc cand e la incarcat si bateria are 100%?
Totusi am auzit ca e bani sa lasi bateria sa se descarce, altfel cand il vei scoate din priza se va inchide cu totul
Deci pot sta pe el la incarcat fara grija. Bineînțeles, il las sa se si descarce.
N-ai treaba. Eu am avut laptop 5 ani de zile, in care l-am folosit doar in priza. Si nu s-a stricat deloc. Ba chiar am reusit sa-l si vand acum o luna, si cumparatorul a fost foarte multumit de el.
Crezi că ce am spus și modul în care am spus
eu, este atât de complex și formal încât 100% e AI?
Să știi că sunt oameni care au multă experiență profesională, și mai și scriu frumos. Nu zic asta ca să mă crezi, ci să-ți dai seama de tiparele oamenilor de pe aici, si comparația cu AI.
M-am exprimat în termeni tehnici și cu exemple matematice, nu ca un robot. Perspectiva cu robotul este la tine.
Nu e vorba de a fi sau nu deștept ci de a înțelege în mare unele concepte.
Oricum, mesajele generate automat se disting prin niște tipare, adică se vede clar unde e generat.
Uite spre exemplu poți confunda tiparul meu de a separa propozițiile cu un mesaj generat, dar e o diferență de conținut, de exprimare, de simț, și de obicei( adică dacă mă cunoști ști că fac asta).
Ce vreau să înțelegi este că singurul meu scop e de a împărtăși informație, aka să te ajut să înțelegi de ce laptopul funcționează așa cum funcționează.
Poți te rog să ne spui și nouă de ce la telefoane este valabilă regula de a nu folosi telefonul în timp ce se încarcă?
La telefoane e riscul sa se supraincalzeasca bateria si asta ii scade durata de viata.
usgvbriel întreabă: