IP static: Acel IP pe care l-ai primit cand au venit oamenii aia ca sa-ti monteze cablul de internet.
IP dinamic: Inseamna ca, calculatorul tau isi ia IP-ul automat si nu are unul fix. Un exemplu ar fi acele calculatoare din clasa de informatica si/sau acele calculatore publice, unde platesti nu stiu cati bani ora.
Buna Adina. Da-i asa: start->control panel->network connections->dreapta click pe local area... ce mai zice la tine acolproperties->tcp/ip->properties. Daca, campurile alea sunt complectate ai ip static. Daca sunt necompletate ai IP dinamic. Sper ca te-am lamurit. App, Alexe, vezi ca ai gresit. Un ip dinamic se poate schimba si din minut in minut daca vrei, sau la 3 zile. Deci poate sa dea restart si sa nu se schimbe. Asta nu inseamna ca are ip static.. Spe ca ti-am fost de folos.
Dacă ai modem este forte probabil să fie static, dacă nu s-ar putea să fie dinamic.
Daca ai net de la romtelecom ai IP dinamic...intra pe http://www.whatsmyip.org/. reti ipu. apoi opresti modemu si intri iar pe situ ala... daca s. a schimbat inseama ca ai ip dinamic
Daca ai la fiecare restartare de retea, acelasi ip inseamna ca ai ip static, dar daca ti se schimba la fiecare resetare se numeste ip dinamic.
Eu nu am spatiile alea completate, insa am ip static:), verifica pe un site gen www.adresamea.ro in 2 zile(ca sa nu se schimbe ip-ul la 12 ore...) si atunci o sa vezi de care este. Este dinamic daca este diferit ip-ul in cele 2 zile, iar static in caz ca nu se schimba ip-ul.