| BogdanAiud a întrebat:

Cum imi pot face windowsul care il am acum pe un cd?(CD bootabil)
Si se poate sa il fac sa imi ramana si programele care le am instalate acum?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu exista asa ceva!
Windowsul nu poate fi portat! Linuxul in schimb da!
Deci nu poti sa-l faci portabil si sa-l lansezi pe orice sistem asa cum il ai tu pe sistemul tau. Cei de la Redmond (microshit headquarter) ti-ar da premiu pentru asa ceva.

Tot ce poti e sa folosesti Paragon Hardisk Manager.
Acesta te ajuta sa faci o imagine la toata partitia pe care ai windowsul.Ca rezultat vei avea o imagine (back_up) identica cu ce ai tu acum pe sistem (inclusiv softuri deja instalate) - clona daca vrei sa-i zicem altfel.
Daca windowsul e XP sau orice Linux mai complex va rezulta o imagine compresata de aproximativ 3Gb pe care o pui pe un DVD si o poti folosi la nesfarsit in caz de nevoie.
Avantajul imaginii create cu Paragon fata de cea facuta cu Acronis sau alte softuri ciudate, este ca ca te ajuta sa restaurezi sistemul in exact 5 minute de la zero complet (chiar si daca faci formatarea partitiei primare C: la nivel 0 Low Level Format - adica fill a matrix with zeros - asa cum pleaca din fabrica), fara sa mai reinstalezi nimic, nici windows, nici drivere, nici softuri.
Eu asa intretin o multime de PC_uri.
Imagineaza-ti ce efort as face daca ar trebui sa reinstalez windows_urile sau linux_urile de cate ori un calculator o ia razna.
Precizez ca imaginea respectiva va functiona numai pe acel calculator atata timp cat nu se schimba configuratia hardware.
Ofer detalii daca nu te descurci.
P. S.
Daca windowsul e Windows 7, idiotenia este ca in urma instalarii acesta se desface pe harddisk si ocupa undeva intre 15-20 Gb.
Depinde de varianta:
-premium
-enterprise
-home edition e mai mic
-starter edition e cel mai chel windows7
In acest caz ai 2 optiuni:
1. faci o singura imagine pe care o salvezi pe o alta partitie sau stick 32Gb pentru ca va fi mare
2. faci aceeasi imagine alegand optiunea de split image under 2Gb si vor rezulta un numar de 7-10 imagini cronologige care impreuna sunt echivalentul intregii partitii.Asta pentru cazul in care vrei sa le treci pe diskuri mai mici DVD = 4. 7 Gb iar discurile nu suporta fisiere mai mari de 2 Gb bucata.
Eu unu nu recomand back_up de win 7 dar daca este necesar aleg intotdeauna varianta 1.

3 răspunsuri:
| CM7YRE a răspuns:

Odata ce il ai instalat n-ai cum sa-l faci pe un cd laughing plus, n-ai cum, daca reinstalezi programele, trebuie sa formatezi si partitia c happy

| PsT a răspuns:

Iti trebuie Windows in format digital (imagine. iso) montat cu daemon tools, si cu nero dai copy entire disk, face o imagine si de pe imaginea virtuala cu windows din pc, copiaza pe cd-ul din unitatea optica (poti sa incerci cu nero, ashampoo). Vezi tuhee hee