anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum instalez LAN(Local Area Connection) si Internet Connection? Imi instalez Windowsul (xp), apoi driverele, iar apoi trebuie sa chem pe un baiat sa-mi faca netul, adica LAN(Local Area Connection) si Internet Connection.
Acel tip nu descarca nimic ( am mai pus intrebare si mi s-au dat linkuri sa descarc drivere pentru LAN), insa eu cred ca el da click dreapta pe My Computer - Propietati si apoi nu mai stiu.

Răspuns Câştigător
| Aero a răspuns:

Probabil ca tipul da click dreapta pe My Computer-->Properties-->Hardware-->Device Manager-->Ethernet Controller-->Update driver?(asta e o metoda manualabig grin si trebuie sa ai la indemana cd-ul(de obicei, al placii de baza) pentru piesa hardware respectiva sau sa existe undeva pe HDD acel driver). In mod normal (daca e placa de retea integrata in placa de baza) te duci pe site-ul oficial al producatorului placii de baza, ex: Asus, Gigabyte, Asrock etc. si iti cauti modelul placii de baza, apoi vezi drivere disponibile.

Local Area Connection(de tip LAN=Local Area Network) e de fapt denumirea implicita a conexiunii pe care o face placa de retea cu un alt computer sau dizpozitiv(router, switch)-->prin extensie (probabil) o retea de computere.

Iar Internet Connection nu stiu ce inseamna, probabil numele unei conexiuni separate de tip broadband de la ISP-ul tau?

5 răspunsuri:
| CosteaVlad a răspuns:

Local Area Network & Local Area Connection în mod normal se instalează automat odată cu windows-ul. Eu de câte ori mi-am instalat xp-ul nu am avut această problemă. Însă mai sunt şi XP-uri şi/sau sisteme (ceva mai căzute-n cap de felul lor) care nu-s capabile să instaleze automat placa de reţea (precum şi pe cea de bază şi cea video) la instalarea windows. Am păţit-o la şcoală, a trebuit să instalez un windows şi la sfârşit surpriză, fără firul de net introdus în placa de reţea, LAC trebuia să apară deconectat în bară jos în dreapta, cu X-ul ăla roşu pe el, însă nu diclea deloc. A trebuit să-l chem pe administratorul de reţea şi el cumva cumva i-a dat de cap, instalând placa de reţea de pe unul dintre CD-urile de sistem ale calculatorului. Şi nici măcar cu CD-ul cu driverele PC-ului tot a fost greu să-i instaleze driver-ul respectiv, pentru că nu avea "auto-setup", şi trebuia făcută manual toată operaţiunea. Căutasem şi pe net drivere pentru placa de reţea de mi-au sărit capacele, însă nu găseam nimic. E cu chepsis rău de tot.
Ai putea găsi informaţii mai mult sau mai puţin utile aici: http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t341162.html sau aici: http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t589814.html
O zi bună!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Lafel ca mai jos.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu nu trebiue sa il instalezca il am la network conection si nu il instala ca trebiuie sa fie acolo incearca

| naiad a răspuns:

Poti instala internet si prin USB, depinde doar de operator. Daca ai cliknet romtelecom este foarte usor:urmeaza etapele:
1.cand ti sa instalat modemul ti s-a lasat un cdpe care scrie-romtelecom cliknet
2.introdu cd-ul in pc
3.iti va aparea o fereastra cu USB DRIVER SI USER DOCUMENTATION intra in USB DRIVER
4.Din nou apare o fereastra cu LINUX-MAC-WINDOWS intra in windows
5.Aici ai mai multe sisteme de operare windows intra in cel pe care il ai pe calculator[VISTA 32, VISTA 64, WIN XP 2003
6.Intra in sistemul de oparare ales
7.Iti apare din nou o fereastra cu RNDIS_USB SI SETUP intra in setup...[sa ai cablul usb de la modem conectat la pc]
8.La prima fereastra dai NEXT,la a doua iar NEXT, la a treia TROPYCAL si next, Din nou next,
9.Iti apare o fereastra mica dai YES

| Baa_Alex_1998 a răspuns:

Salut pute.ti sa imi da.ti si mie un raspuns happy am o problema cu laptop.u sau routeru laptopu meu numai gaseste reteaua de la router nu stiu de ce ma puteti ajuta happy am un tenda_242B58 am incercat sa fac hotspot mobil si imi gaseste reteaua telefonului si alte retele dar routerul meu nu >: help