| Bogdyyytzu a întrebat:

Cum pot afla cat consuma calculatorul meu? Am un Monitor Philips 109B on NVIDIA GeForce 210, si o unitate AMD Athlon(tm) 64 Procesor 3800+. 2.41 GHz, 1.00 GB of RAM Physical Adress Extension.

12 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Pai monitorul consuma circa 100 W (uita-te pe spatele lui ca scrie) iar computerul circa 200- 250 w.
Procesorul cam 70 W, placa video 100-120 si restul nesemnificativ.

| rater1994 a răspuns:

Dai restart la pc si intra in bios acolo ai statisticile.

| horia2012 a răspuns:

Calculatorul NU este un consumator
constant de curent. Consumul este in
functie de aplicatiile (programe, jocuri) pe care le rulezi la un moment dat.
As putea sa-ti explic cum ai putea sa
verifici cat consuma calculatorul,
dar e foarte riscant pentru ca te poti electrocuta.

| Me2 a răspuns:

Monitorul consuma cam 100w, procesorul consuma 60, placa video de 40 nu trece, iar restul vreo 50w
60+100+40+50=250w (cu tot cu monitor), fara monitor ar fi 150 w (in full load), iar cand e in idle pe desktop consuma cam 80w

| K13 a răspuns:

Se face un calcul intre consumul monitorului si consumul sursei din unitatea centrala.

Sa spunem un 170W(att) si sursa 500W(att) deci 670Wh

| Seby90 a răspuns (pentru K13):

Si cu sursele de 1200 ce faci?

Este gresit, un pc consuma pe moment cat are nevoie, daca stai pe net poate consuma 200w~ maxim, daca stai si te joci poate ajunge si la 500w, fiecare piesa cu cat are nevoie de mai multa putere de calcul "va suge" mai mult ucrent.

| KodrutZ a răspuns (pentru K13):

@Salo: Gluma aia de 210 100-120W, in ce film ai vazut tu asta? Din experienta proprie, cu UPS cu soft de monitorizare, un sistem de genul celui de mai sus papa undeva pe la 100-120W fara monitor, daca sursa nu e o petarda. Uite, ca idee - acum am un i3 2120, doua module de memorie, SSD+HDD, unitate optica, placa video HD 4770 overclockata la maxim din Catalyst, placa de sunet dedicata (Xonar DS, posibil ca cele high-end sa consume mai mult), sursa Sirtec 400W, cea cu eficienta mai redusa, monitor LCD de 19", iar toate astea, in full load, nu trec de 175W trasi din UPS.

| nutepriveste21 a răspuns (pentru KodrutZ):

Am polemizat noi pe tema asta si nu sa inteles nimic.Ori tu ai un sistem varza ori arunca softul de monitorizare de pe upc. Un sistem bunicel ia cu tot cu monitor cel putin 175-200w si asta fara a face cine stie ce pe el. Lucrez in domeniu de ani de zile am facut diverse teste si comparatii si pot spune ca,, monitorizarea" ta bate campii. Daca nu cumva detii tu sistemul minune si joci mafia 2 sau gta 5 cu 100w consum unitate.

| KodrutZ a răspuns (pentru nutepriveste21):

Pai ia zi mataluta cit consuma un i3 2120 cu IGP-ul dezactivat, cit consuma un HD 4770 si restul? ajungi pe la 130-145W in full load, iar monitorul haleste vreo 20-25W. Am mentionat sistemul mai sus, iar descrierea de "varza" nu isi are sensul aici. Daca pentru tine un sistem care consuma putin e "varza", atunci chiar n-avem ce discuta...