| rose345 a întrebat:

Cum pot afla daca un vecin se conecteaza la Wi-Fi-ul meu si ce pagini acceseaza? Pot sa il blochez?
Cineva mi-a spus ca are o aplicatie care sparge parole si sta conectat pe reteaua mea. Nu stiu daca este adevarat, dar as vrea sa evit orice utilizator nedorit. Viteza mea nu este foarte mare si nu vreau sa devina si mai mica. Va rog, ajutati-ma!

Răspuns Câştigător
| gelu1970 a răspuns:

Run/cmd/netstat/enter
iti arata ip-urile dispozitivelor conectate in momentul respectiv.
daca ai optiunea wps activata la router e mai usor sa iti descifreze parola routerului. wps ajuta conectarea dispozitivelor wifi insa te face mai vulnerabil.
si da. sunt aplicatii care iti descifreaza parola. cu cat ai o parola mai lunga si cu o multime de caractere, cu atat mai putin au sa incerce smecherii sa iti fure net. au sa treaca la alta sursa mai usor de descifrat.
modalitatea cea mai sigura e sa nu folosesti wifi. adica sa opresti wifi si sa folosesti doar conexiune prin cablu. suna absurd insa asta e.

| rose345 explică (pentru gelu1970):

Multumesc, dar Run/cmd/netstat/enter nu merge.

| gelu1970 a răspuns (pentru rose345):

Adica dupa cmd dai enter si se deschide o fereastra msdos in care scrii netstat

7 răspunsuri:
| RaduTN a răspuns:

Dacă vezi că viteza de internet a scăzut poți schimba parola, ca să fi sigur. Îți garantez că nu sunt programe cu care spargi parole, sunt programe care se uită în istoricul conexiunilor tale și poate afla o parolă de la o conexiune uitată.

| Sheldon a răspuns (pentru RaduTN):

Pardon,in 2012 am spart primul WIFI cu cryptare WEP AES mediu de testare BackTrack rc5 (Kali Linux acuma)
WPA2 PSK este foarte greu de spart trebuie sa ai multe conditii in favoarea ta.(WPS activat, fara filtru mac, etc) plus ca cea mai folosita metoda e cu wordlist (cam la noroc aici)

Pune-ti o parola de 13 character si cryptare WPA2-psk si nu mai ai treaba...

| rose345 explică (pentru RaduTN):

Stie cineva o aplicatie pentru asta?