| LisaJulie a întrebat:

Cum pot avea un browser mai puternic?

27 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

IT-isti, de regula, folosesc Mozilla Firefox (eu, de asemenea).
Nu degeaba!

| suntserios a răspuns (pentru Bula):

IT-istii folosesc Chrome toata ziua

| Bula a răspuns (pentru suntserios):

IT-isti "adevarati" folosesc Linux, in care este inclus automat "Mozilla Firefox", "Libre Office", "Gimp" si multe altele, dezvoltate intocmai pentru uz propriu (toate sunt Open source).

Așa și ce dacă folosesc Linux? Crezi că ne e lene sa instalam Chrome?

Chrome este o facatura a Google, care favorizeaza produsele lor (asemanator Android).

Esti amuzant. O "facatura" care este de departe un etalon in industrie si este standardul pentru majoritatea aplicatiilor web pentru desktop.
Detine 65% din piata fata de firefox cu vreo 2%

Esti amuzant de fiecare data cand te bagi in discutii din astea care te depasesc tehnic.

Spre stiinta ta:
Linux este un sistem de operare "open source".
Android este o varianta de Linux (asa cum este Ubuntu, Red hat, etc.)

Vorbeam de browsere. Nu e nevoie sa schimbi discuția despre sisteme de operare. Și spre informația ta știu bine ce e ăla un Linux. Programez pe Linux de mai bine de 15 ani.

In acest caz trebuie sa stii si ca, Mozilla Firefox este cel mai configurabil dintre toate browserele uzuale, se poate adapta oricarei cerinte.

Defineste ce inseamna ca un browser e configurabil?

Tu acum pare doar ca inventezi asa chestii sa nu para ca ai dat-o in bara cu raspunsul.

E a nu stiu cata intrebare tehnica la care urmezi aceeasi directie.

Imi pare rau de tine ca, faci afirmatii in necunostinta de cauza.
Daca vrei sa stii cum se poate configura Mozilla Firefox, scrie asta la ADRESA paginii (dupa care apasa Enter):
about:config

Pai asa iti zic si eu, scrie chrome://settings/ si vezi cum se poate configura chrome.

Deci, imi zici de ce e mai configurabil Firefox?

Hai hai, ca te-am prins de mai multe ori ca nu stii ce zici si spui asa doar povesti fara sa ai argumente concrete.

Imi faci o lista si imi spui cu ce e mai "configurabil" firefox decat chrome si pe urma discutam.

Si fara din astea "Imi pare rau de tine ca, faci afirmatii in necunostinta de cauza." Ti-am zis ca fac asta de peste 15 ani. Hai sa dvedem concret cine e in necunostinta de cauza.

Deci zi-mi la obiect niste avantaje pentru utilizatorul de rand pentru firefox vs chrome si apoi imi explici de ce daca e asa bun doar 2% il folosesc si 65% chrome

Aaaa si sa nu imi zici aia de privacy, ca ar fi firefox mai bun la asa ceva ca aia e clar ca e o chesti pe care ai gasit-o pe net la un search nu stiai tu asta ca utilizator obisnuit de firefox sau chrome.

Chrome functioneaza mai repede pe paginile web a Google sau asociate.
Asra aparent se simte cum ar fi mai rapid.
Insa, Chrom nu are atatea Add-onuri si capabilitati de configurare ca Firefox.
Intra la configurarea de baza la amandoua si poti vedea diferentele.
Nu degeaba, din Firefox s-a putut face si Tor (cu caracteristicile cunoscute), dar Chrome nu are asemenea modalitate.

Din pura curiozitate, introduce "adresa":
about:about
Daca sustii ca esti informatician, atunci iti poti da seama ce plusuri are Firefox.

Nu zici nimic concret, intorci niste vorbe.

"Chrome functioneaza mai repede pe paginile web a Google sau asociate." Asta e scoasa fix din c.ur. Hai recunoaste ca te-a deasit de mult discutia si acum o invarti pe configurarea ta

Poftim un benchmark facut recent

https://www.pcworld.com/......ge-co.html

Unul de anul trecut

https://www.phoronix.com/news/Firefox-Chrome-109-Benchmarks

Oricum 65% din utilizatori prefera chrome, 2% Firefox.
Asta contrazice absolut tot ceea ce zici tu

Da, si majoritatea foloseste si telefoane "destepte", cu GPS (si restul functiilor de acces) activate. tongue
Prostia se raspandeste repede...

Ok, deci concluzia e ca nu stii in realitatea sa zici de ce ar fi mai bun firefox si doar discuti discutii sa distragi atentia ca te depaseste problema in sine.
Notat.
Oricum nu e prima data asa ca fii ma atent de acum la raspunsurile pe parte de tech, ca te cam depaseste.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ce înseamnă pentru tine browser puternic?

| LisaJulie explică (pentru suntserios):

Sa aibă mai multe extensii

| suntserios a răspuns (pentru LisaJulie):

Găsești la Chrome cât pentru o viață...

| Mosotti a răspuns:

In ce sens browser mai puternic?

| LisaJulie explică (pentru Mosotti):

Mai multe extensii

| NLS a răspuns:

Ce intelegi prin puternic?

Mai sigur? atunci Chromium sau Firefox sunt solutia (si inca unul de care nu am prea auzit, dar l-am vazut in topuri).

Cu consum mai mic de resurse (RAM)? nu am testat de curand, dar cred ca Edge castiga aici, dupa ce dezactivezi rahaturile din Setari.

Cu cele mai multe extensii si cu cea mai buna si instanta traducere automata + functii precum selectare text si click dreapta, Search Google for... sau cea mai buna functie de printare? atunci Chrome castiga detasat

Doresti sa deschida mai repede paginile, sa fie mai responsive?
Asta nu tine foarte mult de browser (de fapt tine, dar orice ai folosi, nu o sa vezi diferente mari de la unul la altul).
Trebuie in schimb sa ai o conexiune buna la net, cu viteza mare, si ca serverul site-ului pe care il accesezi sa fie relativ liber.

Eu folosesc Firefox pentru site-urile unde am conturi, si Chrome pentru site-urile unde nu ma loghez.

| mODIN a răspuns:

Sunt 100% sigur ca toate browserele cu putinta vor fi mentionate aici, in sectiunea de comentarii laughing

Eu folosesc Edge si pe laptopul de acasa si pe cele de la munca si n-am probleme.

| Cinic a răspuns:

Cu brave! Adio reclame nenorocite si pot vedea Youtube fara reclame si cu ecranul stins. Exista brave si pentru pc si pentru telefon. Il folosesc de 3 ani de zile. Am incercat opera, vivaldi si duckduckgo.

| VoidEternal a răspuns (pentru Cinic):

Same. Recomand.

| Julia1188 a răspuns:

Folosesc si Chrome si Edge si ambele sunt foarte bune. Se misca repede. Nu stiu exact la ce te referi prin "puternic".

Întrebări similare