| florin1979 a întrebat:

Cum pot face overclocking la un procesor amd sempron 1, 6 Ghz 754 pin socket (am citit de pe cutie) daca mai trebuie detalii va rog sa spuneti ca vi le dau.mai zice amd 2800+. va rog daca puteti sa-mi explicati sau stiti vreun tutororial ceva de genul asta?

3 răspunsuri:
| virusake a răspuns:

Dupa cum zic multi: oc-ul e o arta. :D
Iti trebuie un cooler sanatos mai ales la un procesor pe 130 sau 90 nm cat o fii ala...
Eu zic sa o lasi balta. Are o efictiena stlaba clock per clock.

Daca tot te mananca degetele, uite aici:
http://www.youtube.com/watch?v=YLjmwPHrnuM

| UNfriendLY a răspuns:

Din bios, dai restart la pc, apesi Delete, intrii in bios dai la performance si cresti ghz-ul la procesor, simplu, insa evident e sempron => exista consecinte (cum ar fi, sa se arda) spor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fostul meu procesor era tot un sempron 2800+ skt 754, iti trebuie minim 1 GB RAM si un cooler mai bun.Pasii sunt simpli, intri in bios, banuiesc ca ai 'imi bios', cauti CPU si maresti fsb-ul treptat, eu il tineam la 247mhz, ai sa obti cam 2 ghz-frecventa la procesor.
Mai departe mergi la ram si maresti frecventa memoriilor-la mine era minim 133 si max. 200 mhz(X2 adica max 400 mhz).
Apoi mergi in pagina unde-ti arata temperaturile la procesor si turatiile coolerelor.La VCORE VOLTAGE ii dai ignore, pentru ca la o frecventa mai mare a procesorului ai nevoie si de un voltaj pe masura.
Apoi iti faci cruce si salvezi setarile, dar sa nu te grabesti cu fsb-ul, mareste treptat frecventa pentru a nu avea surprize neplacute, oricum mai mult de 2. 00 ghz nu poti stoarce din el, pe viitor iti trebuie alta placa de baza.Succes.