Cel mai probabil laptop-ul tau porneste cu UEFI fara Legacy/CSM (eventual si Secure Boot activat) ceea ce inseamna ca USB stick-ul trebuie sa fie facut pentru mod UEFI.
Daca nu vrei sa te ametesti prin setari de BIOS/UEFI, cel mai simplu este sa faci stick-ul USB DIRECT (deci nu Rufus sau altceva ci faci direct USB) cu Media Creation Tool de la Microsoft:
http://www.microsoft.com/eb-gb/software-download/windows10
Un stick astfel creat booteaza indiferent de cum este setat BIOS/UEFI: BIOS, UEFI cu Legacy/CSM, UEFI fara Legacy/CSM, UEFI cu Secure Boot.
Varianta ta chiar a funcționat. Mersi!
Mai am o întrebare. Dat fiind că este celeron și are 2gb RAM, care Windows îl va duce mai bine, pe care va fi mai rapid? Pe 7, 8 sau 10? 32biti mi-e clar dar restul.
Datorita constrangerilor de RAM si storage iti recomand clar un OS pe 32 de biti (asa cum zici si tu).
Eu as incerca Windows 10 Home 32 bits (pe care l-am instalat cu succes pe sisteme de 10 ani si peste, practic orice Core 2 Duo sau Athlon 64 x2 cu 2GB RAM merge bine pentru basic use).
Vezi sa iti iei drivere de aici:
http://support.dynabook.com/support/modelHome?freeText=PSCREU-005005
Sa nu te "sperie" numele site-ului, Toshiba s-a re-denumit in Dynabook anul acesta (pe partea de laptop-uri, cel putin):
http://www.zdnet.com/......s-dynabook
Ok. W10 pe 32 biți.
Am văzut multe comentarii pe forum Softpedia cum că Windows 10 nu este bine optimizat, este o mizerie, că e mai bun 8.1.
Ai idee de ce-ar zice cineva așa ceva?
Mie îmi merge bine.
Oamenii au tendinta de a generaliza pe baza experientei lor limitate. Daca a avut el probleme cu 10 atunci sigur e o mizerie. Bine, sa instalezi corect un OS nu e chiar joaca de copii, indiferent ce zic unii sau altii. Aia cu bagi stick si next, next, next e cazul ideal dar in practica intalnesti tot felul de situatii ne-ideale.
Cred ca prima sursa de probleme o pot reprezenta driverele (sau lipsa lor). Ca exemplu (nu stiu daca chiar aici pe TPU sau aiurea) am intalnit caz in care spunea ca ii merge greu calculatorul dar nu si-a dat seama ca placa lui video nu era suportata de Windows 10 si avea driver generic (a carui performanta este sever limitata, foloseste doar functii standard VESA fara chestii fancy).
Am avut si eu in mana doua laptop-uri cu Core 2 Duo - unul avea placa video on-board Intel (o pocnitoare dupa standardele de azi) care avea driver de Windows 10 si mergea foarte bine, celalalt avea tot o placa video on-board dar SiS Mirage 3 care nu avea driver de Windows 10 (nici de Windows 8, maxim Windows 7) si in afara de Linux (si ala nu oricare, trebuie sa aiba driver pentru acea placa video mizerabila) nu puteai pune nici un OS pe el.
O zic din nou (si am mai zis-o): W7, W8, W10 sunt toate OS-uri excelente (la fel cum sunt si Debian, Ubuntu, Mint, Fedora, CentOS si alte distributii GNU/Linux) pentru PC. Totul este sa fie corect instalate si configurate (ceea ce, din nou, nu e chiar joaca de copii). Le-am folosit pe toate (si altele) fara nici o problema. De obicei, excluzand problemele hardware, problema este intre urechile utilizatorului.
Daca-ti afiseaza acelasi mesaj si cand vrei sa bootezi de pe USB, atunci inseamna ca NU a reusit sa booteze de pe USB, ci s-a intors la boot-are de pe hard disk. Probabil nu recunoaste sectorul boot de pe stick-ul USB.
Incearca mai multe optiuni de boot din BIOS /UEFI, pana ce reusesti sa bootezi intr-adevar de pe stick-ul USB.
Cel mai indicat, insa, ar fi sa intrii in meniul de reparare /restaurare si sa refaci windows-ul, urmarind optiunile posibile din meniul de reparare.