Cel mai simplu e chiar cu tasta Print Screen. Uneori trebuie să apeși Ctrl + Print Screen (tasta e deasupra la săgeți). Apoi deschizi Paint, dai Paste (Ctrl + V) și ți se va afișa imaginea. Apoi dai Save ca JPEG sau PNG (sau ce ți se potrivește). Dacă vrei și să dai Crop la imagine (să o tai), atunci trebuie să folosești ori un program special (de exemplu Camtasia), sau (după ce ai salvat poza cu Paint) să pui imaginea în Photoshop, de unde poți face orice cu ea.
E adevarat dar asa isi pierde din calitate ce am dat eu e important si pentru pastrarea calitatii
Așa e... dar nu neapărat... adică doar dacă ai rezoluția mică la monitor se scade din calitatea imaginii (evident pe full screen dai Print Screen). Eu mă refeream la un video clip de pe YouTube de exemplu. Pentru videoclipuri pe care le am în calculator și eu folosesc program special (și aici e mai bine cum zici tu), de exemplu Fraps, sau chiar Sony Vegas dacă lucrez pe acel videoclip.
PS: Îmi place programul recomandat de tine pentru că e automat. Chiar poate fi folositor dacă vrei să împarți un film pe cadre.
Lofot întreabă: