De ce trebuie să o numim dependenţă, cu toate conotaţiile negative aferente?
Calculatorul nu mai este un moft, devine un lucru comun al epocii moderne aşa cum au fost şi încă mai sunt cartea, televizorul.
Da, îl putem înlocui cu acestea din urmă. Aşadar omul are nevoie de informaţie, de comunicare.
Da, putem vorbi de dependenţa atunci când utilizarea calculatorului este exagerată, dar şi limitele dintre normal şi patologic sunt greu de definit, mai ales astăzi când tot mai multe activităţi umane reclamă folosirea calculatorului.
Se observa, deja daca stai mai mult de 5 ore in casa la calculator zilnic, deja esti dependenta
Si nu. Mai ales la fete nu se poate vindeca, nu exista pastile anti Facebook si anti Hi5 sorry.
Eu cred ca in vremurile in care traim, aproape toate persoanele sunt dependente intr-o proportie mai mica sau mai mare de ceva.
Altii poate sunt dependenti de televizor, altii de telefonul mobil etc. Iar asta nu este o boala deci nu ai cum sa te vindeci!
Cum poti stii? Pai incearca sa vezi daca nu stai doua zile la calculator ce se intampla? Iti spun eu nu se intampla nimic! Important este ca pe termen lung calculatorul sa nu fie,, singurul tau prieten '' si sa nu lasi ca lumea virtuala sa fie mai prezenta in viata ta decat lumea reala!
Simplu!
daca umbli mai mult de 2-3 ore pe zi si umbli zilnic pe calculator atunci esti dependent!
cel mai usor mod de a scapa de dependenta este sa nu mia intri pe el vreo 2-3 zile sau sa iti cauti o alta ocupatie
anonim_4396 întreabă: