Cărtile și mai ales internetul sunt inutile.Practia e temelia.
Poți începe dacă tot vrei cu antivirușii comerciali, să înveți câte ceva despre rețelistică(ce și cum funcționează un server), programare Web și apoi dacă priocepi cum funcționează astea atunci o să începi sa pricepi mai întâi și apoi să implementezi soluțiile de securitate.
Dacă știi să distrugi un site de exemplu, că știi cum se construiește, și care i-s vulnerabilitățile vei știi precis și să îl securizezi astfel încât să nu îl distrugă altul.
Succes
Incepi prin a invata limbajele de programare specifice. php, mysql, sunt de baza.
e imposibil sa te apuci pe cont propriu sa inveti programare. testat pe cont propriu. orienteazate spre liceu cu profil mate info(asta daca mai esti la liceu) sau la facultati cu profil informatic. sau cursuri specifice.
Fac php de vreo 6 luni. mysql nu am facut ( pentru ca am lucrat cu fisierele). Nu este imposibil sa inveti sungur programare. Pot sa ma laud ca de 6 luni am avansat destul de bine fata de orele de la scoala ( sunt la mate info). Deci urmatorul pas?
Da dar ai un background in asta. eu de exemplu am venit de pe profil economic. de 2 ani tot trag sa invat python.
urmatorul pas ar fi standardele de securitate, metode de criptare, algoritmi de criptare(gen SHA, MD5), protocoale(gen SSL),
firewalluri, malware, virusi, metode de testare(asta e de baza indiferent de limbaj)
la majoritatea trebuie sa stii cele mai folosite limbaje.
poti sa te mai informezi de chestii legate de OWASP(Open Web Application Security Project) si WASC( Web Application Security Consortium)
insa cel mai bine e sa gasesti firme in securitate IT si sa vezi daca sunt disponibili pentru stagii de practica.
alisiapretty întreabă:
YzuD întreabă: