O aplicatie de Google Chrome, ce promite sa schimbe culoarea contului de Facebook, captureaza, in schimb, datele de autentificare ale utilizatorului si ii genereaza zeci de bloguri pe Blogger.com, folosind adresa de Gmail a victimei. Peste 38 de mii de utilizatori au instalat deja aplicatia periculoasa, care este inca disponibila pe Google Chrome Web Store.
Escrocheria analizata de Bitdefender, liderul pietei locale de antivirus, se raspandeste, astfel, folosindu-se de identitatea victimei si afiseaza o reclama Google ce directioneaza utilizatorii catre o schema frauduloasa de tipul “castiga bani lucrand de acasa”.
Un click pe respectiva reclama duce utilizatorii catre un site fraudulos de unde le sunt furate informatiile personale. Aplicatia este disponibila pe Google Chrome Web Store.
Blogurile generate prin intermediul acestei scheme frauduloase si folosite pentru a o raspandi au fost vizitate de un numar mare de utilizatori mai ales din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Germania, Spania si Romania.
Aplicatia poate, de asemenea, sa posteze mesaje pe pagina principala de Facebook in numele utilizatorului. Mesajele eticheteaza prietenii victimei pentru a-i atrage pe blogul creat fraudulos. Fiecare mesaj generat de aplicatie pe Facebook-ul utilizatorului contine un link catre unul dintre blogurile autogenerate pentru a evita blocarea escrocheriei.
Bitdefender recomanda folosirea unei solutii antivirus si aplicatia gratuita Safego, ce protejeaza conturile de Facebook si Twitter de escrocherii, spam, virusi si expunerea la furtul de date.
Ati accesat pana acum astfel de aplicatii?
Nu, si multumesc ca mai avertizat.Si calculatoru meu foloseste sistemul bitdefender da oricum nici nu vreau sa incerc astfel de piraterii
Cu placere! Ne bucuram ca ti-am putut fi de ajutor!
Piraterii?
Nu mai folosi cuvinte carora nu le stii sensul.
Aaaaa ma bucur ca n-ai ce face in afara sa faci pe desteptu. Apropo citeste si tu sensu de la un haker si apoi mai comenteaza
Invata tu cum se scrie "haker" apoi imi spui mie sa-i citesc sensul.
Nu prea au mare legatura piratii cu hackerii.
Pirat sunt si eu. Nu pentru ca sunt hacker, ci pentru ca downloadez jocuri, filme, muzica etc. piratate.
Cei care fac posibile aceste lucruri se numesc Crackeri si sunt impartit in mai multe grupuri numite Release Groups. (de ex : Razor 1911, Theta, Hoodlum etc.)
Multumim pentru informatii si raspunsuri! Ne-ar placea sa ramanem cu discutiile in zona articolului, poate reusim sa le fim de ajutor celorlalti utilizatori TPU!
De ce nu spui despre ce aplicație e vorba? FBPurity schimbă culoarea și nu e chiar așa de periculoasă:http://imageshack.us/photo/my-images/688/captureztv.png/
Http://imageshack.us/photo/my-images/688/captureztv.png/
dar s-ar putea sa fie periculos