| danutzaoverhere a întrebat:

Cum se sterg fisiere de pe un CD?
Deja am scris fisierele pe CD si acum trabuie sa le sterg si nu stiu cum. Am auzit ca se poate doar daca acesta este reinscriptibil/rewritable. De unde stiu daca este sau nu? Si dace nu este atunci nu exista alta cale? Am auzit ca se poate cu Nero dar nu stiu cum se foloseste. Puteti sa-mi explicati va rog? Multumesc anticipat.
PS. Stiu ca sunt varza cu calculatorul.

Răspuns Câştigător
| iri a răspuns:

Daca pe disc scrie CD-RW atunci inseamna ca e rewritable.
Il poti sterge intr-adevar cu Nero. Nu pot sa iti zic exact unde, deoarece nu mai folosesc Nero, dar am sa incerc sa iti explic.
Intri in program si o sa iti apara fereastra asta http://thor.info.uaic.ro/......nero6.jpg, apoi da click pe icoanele alea cum e si cea de la "Favorites" in imagine si la una dintre ele, mai jos trebuie sa apara "Delete CD" sau ceva de genu asta, cum apar la "Favorites" optiunile "Make a data disc", "Make audio cd", "Make video cd", "Copy disc". Daca nu ma insel trebuie sa fie la ultima icoana, cea in care se vede o fereasta si un + incercuit. Dar daca nu este aceea cauta printre celalte ca trebuie sa fie sigur.

Bafta!

6 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Daca nu scrie pe CD ca e re-writable, nu e si nu poti nici cum sa-l stergi sau sa-l rescrii. Foloseste pur si simplu un alt CD.

| adinaciosescu a răspuns:

Incearca cu nero expres

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu trebuie neaparat ca cd-ul sa fie rewritable. de asemenea mai poti sa folosesti un cd de mai multe ori in cazul in care la finalul scrierii cd-ului ai selectat "multi session". in cazul asta, cand intri a doua oara sa adaugi sau sa stergi ceva de pe cd folosind nero, in fereastra unde iti arata ce contine cd-ul, alegi folderul respectiv si il stergi cu delete thinking e chiar foarte usor happy.

| Catalion a răspuns:

Fiecare versiune de nero difera la asezarea setarilor, dar oricum tu deschide nero start smart si cauta acolo acea optiune care se numeste erase disc, ca sigur o gasesti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Degeaba... nero express nu e pentru a sterge cd.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai nero...doar asa poti sterge