| adriangabor92 a întrebat:

Cum se sterge unitatea de calculator de praf? Ce se intampla daca nu sterg unitatea inauntru de praf? Se strica calculatorul? Merge mai bine calculatorul daca sterg praful din unitate?

11 răspunsuri:
| jabiilord a răspuns:

Ce ati avea cu aspiratorul, nu stiu? nu ati auzit de vulcanizare, compresor, pensule etc.
Cea mai buna metoda e cea prin ventilatie adica il iei in mana si te duci cu el la prima vulcanizare si il sufli cu aer-ul de la umflat roti simplu rapid si eficient. Nu ai nici o bataie de cap cu faptul ca ai putea trage vreo piesa de pe placa de baza

Pentru alte intrebari sau tutoriale despre calculatoare ai aici un site: http://www.tutorialepc.ro

| Liviu a răspuns:

Well sa ma bag si eu in discutie
Deci am avut aceasta problema uruia unitatea ca la aspirator=)
E in garantie asta e prost ca nu o pot aspira eu
pot spune ca ma pricep destu lde bine la calculator
Eu mil repar eu mil faram eu pun windows antivirus etc
happy
Orcum sfatu meu e sa o aspiri sau cel putin sa o sufli...

| Incubus a răspuns:

Asa cum ai primit majoritatea raspunsurilor :cu aspiratorul dar unul care sa sufle nu sa traga, si insista asupra sursei si a procesorului(de obicei a ventilatoarelor)
daca vrei o curatenie adevarata, ce implica desfacerea si refacerea totala a calcului(dupa ce cureti fiecare parte in parte)iti va trebui si ceva pasta speciala pentru procesor dar este mai complicat si trebuie sa stii sa il si pui la loc

| Sin a răspuns:

Se ard piesele din el din cauza prafului, poti sa incerci cu aspiratorul acasa, fara sa atingi suprafetele pieselor, dar nu o sa reusesti sa il cureti in totatilate. Du-te la un magazin de calculatoare si iti vor face ei curatarea unitatii, nu e scump si merita.Sub nicio forma sa nu stergi piesele cu o carpa sau cu orice altceva textil, ti-l arzi sigur.

| allleeeee a răspuns:

NU incercati cu aspiratorul! O cunostinta a patit-o...
Mai bine cu carpa moale si o pensula de desen!

Răspuns utilizator avertizat
| kr.mdy a răspuns:

Se sufla cu o suflatoare, daca ai aspirator vechi bagi teava invers.

| Aly07 a răspuns:

Cu grija fratewinking.
Bafta!

| Ðεεα • ♥ a răspuns:

Logic, ca merge mai bine! Daca nu stergi praful, se acumuleaza pe ventilator si sunt mari sanse sa se strice! Deci, sfatul meu este sa-l aspiri, cu aspiratorul! happy

| :X:X a răspuns:

Pai eu il trg cat de cat cu aspiratorul big grin poti incerca si tu dar cu grija si daca are praf cred ca thinking nu se striga dar o sa mearga mai rau nu stiu sigur big grin

| ghitza_2903 a răspuns:

Ii bine sa stergi praful din calc macar odata la 3 luni ca daca nu ti se imbacseshte cooler-ul de praf si ti se incinge calcu si pe urma ti se strica de tot happy