| Sobolan123 a întrebat:

Cum sta treaba cu compatibilitatea intre placa video, hdd, procesor, placa de baza, memorii ram? big grin
Daca vreau sa-mi cumpar niste piese noi, in functie de ce le aleg? Trebuie sa fie, de exemplu, placa de baza cu memoriile ram de acelasi ddr?

Răspuns Câştigător
| DeyCj a răspuns:

Prima piesă ce trebuie s-o alegi cu mare atenție și mai ales să nu te zgârcești la bani și performanțe este placa de bază. Asta e fundația pe care vei constri casa.Așa cum știi dacă fundația este foarte bună la casă v, casa va fi traincă.Așa e și în configurarea de calculatoare. Daca alegi o placă de bază solidă și performantă, ce suportă upgrade, si este de calitate vei beneficia de flexibilitate în alegerea componentelor.
Deci Prima și cea mai importată piesă din „puzle" este placa de bază.
Apoi în funcție de placa de bază vei alege procesorul, și placa video.
Ramii.Se știe că toate plăcile de bază moderne suportă ram DDR3.LA alegerea memoriei Ram recomand atenție la module.Aici trebuie să iei în calcul că plăcile de bază suporta ram dual channel, ceea ce dă un plus de performanță și viteză, sistemului, de aceea trebuie să fi atent la:
Cantitatea Ram-ului.A se evita combinații de module ram în genul un modul de 4 și unul de 2 gb=6 Gb ram= nu va fi în dual channel.Cantitatea de ram pentru dual channel este așa: 2X 1 Gb=2 Gb, 2X2Gb=4 Gb, 2X4 Gb=8 Gb, 2x8 Gb =16 gb, și tot așa.Deci pentru un pc decent vei avea nevoie de două module de 2 Gb=> 4 gb dual channel, sau mai mult cu ți-am explicat mai sus.
PROCESORUL.Pentru un sistem decent dn ziua de azi este suficient un CPU Dula core, adică cu două nuclee.Dar daca îti permiți poți alege și unul cu 3 sau 4 nuclee.Nu recomand numai CPU cu număr de nuclee pare(2, 4, 6, 8).
Stocarea de date.Aici trebuie să iei în calcul următoarele aspecte.LA ce vei folosi calculatorul, cât de des va fi accesat mediul de stocare și cât de performant vrei să fie.în funcție de aceste aspecte ai de ales între hard disc sau SSD(Este hard disc-ul electornic, care se știe că este mult mai performant decât cel mecanic, are viteze de transfer date superioare, dar are durată de viață limitată de numărul de scrieri-citiri, la fel cum e la Stick-uri și de regulă prețurile acestora sunt destul de piperate.)
PLACA VIDFEO.Aici iar trebuie să știi la ce îți vei folosi calculatorul.Gamming, office, virtualizare soft, producți video, etc.în funcție de asta vei stabili de ce placă video ai nevoie.De regulă virutalizarea de soft se poate face și cu o placă video de gamming, dar în schimb producția video nu prea, numai gamming-ul merge și pe plăci video de producție video, care este una din cele mai pretențioase operații ce necesită procesare grafică de precizie, și implicit și o redare de calitate maximă.
Un elemet deosebit de impoertant este sursa de alimentare.Asta se alege în funcție de consumul sistemului ce îl vei face.TREBUIE sa eviți suyursele de alimentare de calitate proastă în gen Deluxe sau altele ce eu le clasez la făcute pe vapor.Recomandarea mea este să alegi o sursă de calitate și dacă îți permiți stabilizată, precum și în caz că vrei să nu te enervezi când cade curentu ca ți se operște calculatorul poți adăuga și un UPS.
Suces

7 răspunsuri:
| hypentakill a răspuns:

Pcpartspicker.com

| SorinLebron1981 a răspuns:

Trebuie toate sa fie compatibile cu placa de baza.
Gen, slotu de ram de la placa de baza sa fie acelasi cu cel de la memorie ram gen (ddr3 cu ddr3, ddr2 cu ddr2)
Trebuie sa ti cont la placa video daca este pe pci express sau Agp, exista placi debaza cu agp si pci expres acum mai nou nu mai exista cu agp nici placi video nici placi de baza(agp este vechi)
Procesoarele trebuie sa fie compatibile prin socket, exista socket 1155, daca placa de baza a ta are socket 1155 trebuie sa iti iei un procesor care are socket 1155 si el.
Hardul trebuie sa fie compatibil si el prin Ata, Sata, Sata 2, etc.
Pana si dvd writerul are compatilitatea lui si trebuie sa mai ti cont si ca Sursa trebuie sa duca toate componentele in spatele ei prin W. Dar o sursa de 550w ajunge cam pentru ce iti trebuie tie.

| Sobolan123 explică (pentru SorinLebron1981):

Daca am placa de baza ddr3 merge placa video ddr5?

| SorinLebron1981 a răspuns (pentru Sobolan123):

Da merge fara nici o problema. Ddr3 ala se refera la memoria ram. Nu la placa video.

| Sobolan123 explică (pentru SorinLebron1981):

Salut, vreau sa-mi cumpar de la un coleg o placa video cu urmatoarea descriere Producator: Gigabyte
SpecificațiiPlaca video Gigabyte nVidia GT 220, 1024MB, GDDR3, 128bit, HDMI, PCI-ECod: N220OC-1GI
General
Procesor video:NVIDIA GeForce GT220Rezolutie maxima:2560 x 1600
2048 x 1536SlottongueCI Express 2.0 x16
Procesor
Producator chipset:NVIDIASerie:GeForce 200Versiune Pixel Shader:4. 1Frecventa procesor (MHz):720
Memorie
Capacitate memorie (MB):1024Tip memorie:GDDR3BUS memorie (biti):128Frecventa memorie (MHz):1600
Alte caracteristici
Suport DirectX (versiune):10. 1Suport OpenGL (versiune):3. 1Tehnologii:nVIDIA GigaThread
nVIDIA Quantum Effect
nVIDIA PureVideo HD
nVIDIA GeForce CUDA
nVIDIA PhysX
Conectori
Conector D-sub 15 pini:1Conector DVI:1Conector HDMI:1
Sistem de racire
Tip racire (activa/pasiva):ActivaCoolerbig grinaRadiatorbig grina
Altele
Altele:Frecventa shader: 1566 MHz
ce piese imi poti recomanda, dupa eMAG sper, sa fie compatibile cu ea? mentionez ca am un calculator de vreo 5-6 ani cu: 1 gb ram ddr2, procesor Intel cor dual e4500, 2200 mhz (11x200), placa de baza Asus p5dv2-vm se, 64-bit, ddr2, real clock 333mhz, effective clock 667 mhz, sursa presupun ca e mica pentru ca e veche... cpu slots: 1 lga775, expansion slots: 2pci, 1 pci-e x 1, 1 pci-e x 16, ram slots : 2ddr2dimm, placa video 256 mb
in speranta ca problema-mi va fi rezolvata, iti multumesc anticipat!

| SorinLebron1981 a răspuns (pentru Sobolan123):

Tot ce mai poti face e sa iti mai cumperi o placuta de 2gb ram si cu cea care o ai acum faci 3gb ram