| SonicAndrei a întrebat:

Cum stă un iMac cu compatibilitatea?

Nu are „Windows", ci „OS X Mountain Lion".
Sunt toate programele (și jocurile) compatibile cu acest sistem de operare? Pun această întrebare celor care au un iMac sau care știu despre ce vorbesc.

Vreau să știu cu ce diferă acest sistem de operare față de Windows, adică la capitolele compatibilitate și prelucrarea informațiilor.

Vreau să-mi iau în viitorul depărtat un iMac de genul „http://www.altex.ro/......tain-lion" (dar nu i5, ci i7 sau ce se mai inventează peste 5-10 ani și la preț de 2-3 ori mai mic).

Pentru cine știe : cum stă cu încălzirea și durabilitatea un astfel de aparat? Știu că la performanță e foarte bun.

4 răspunsuri:
| sltlp a răspuns:

10 ani nu te tine nici daca vinzi casa si dai pe un pc. Mac os e alt os, cum e si windows, cum e si linux.
Jocuri si programe nu prea gasesti. La acest capitor este incomparabil cu windows-ul.
Imac nu merita. Au componente de laptop, racirea e aproape, aproape ca la un laptop.
La perdormanta e bun 2-3 ani cel mult, ca dupa parca nu mai e asa bun. Nu merita, parerea mea sa investesti in asa ceva

| SonicAndrei explică (pentru sltlp):

Eu doar mă gândeam. Și ziceam că-mi iau așa ceva PESTE 5-10 ANI, nu că mă ține 10 ani. Abia am strâns 2000 lei pentru un i3 în 1.5 ani, nici nu visez încă la un iMac de 100 milioane. Dar eu cred că îl subestimezi. În primul rând un i5 ar trebui să te țină vreo 5 ani (OK, depinde cât de disponibil ești să investești des într-un calculator/laptop/all-in-one/tabletă/telefon).

Oricum mersi de informații, mă uit și la cele cu Windows, dar tot iMac-ul îmi place mai mult (și cred că oricui).

| sltlp a răspuns (pentru SonicAndrei):

Logic, imag arata altfel, iti da semnatia de calitate, de super. dar imac folostste cpu de laptop.
Sfatul meu: daca vrei macos musai, poti sa faci ceva, neoficial, mai bun. Strangi bani, iei o unitate cu placa de baza solida compatibila macosx, cpu Intel musai, de la i5/i7(si cpu de desktop, nu de laptop; dif. de performanta enorma); gpu puternic, fie un radeon, fie ceva nVIDIA. Alegi un monitor elegant, rezolutie buna, led ips de preferat. O carcasa sobra, filtre de praf, eleganta, cu material fono-absorbant. Si crede-ma, o sa il iubesti mai mult decat un imac. Oricum, cum am zis, iti poti pune dupa si macosx(cand alegi piesele trebuie sa alegi anumite piese, nu poti pune orice).
Si in jocuri, mac-ul este extrem de greoi, plus ca nu prea gasesti jocuri...(am avut mac pro, mai batran, cu cure2 duo, si se misca foarte bine os-ul. Dar cand vezi ca te plictisesti, nu ai jocuri, nu ai aplicatii prea multe(decat cele din appstore, si majoritatea pe bani), iti trece cheful. L-am pastrat pana recent, pana la 10.7(mac os v) parca, cand am renuntat la el laughing.

| SonicAndrei explică:

OK. Am zis de aparatele gen iMac fiindcă sunt doar monitoate cu touch screen cu componentele în ele.

Mi-am luat de curând un i3, momentan sunt mulțumit de el, dar vreau să-mi strâng bani pentru un i7 / Xeon sau ce se va mai inventa. Probabil că-l voi face din bucăți, știu să fac un calculator din bucăți.

Dacă zici asta de iMac, mă mai gândesc. Oricum îmi voi lua ceva cu windows.