| Fjordneddey a întrebat:

Cum sunt Rasperry Pi-urile, Orange Pi-urile, Banana Pi-urile de pe site-uri chinezesti si ieftine precum: aliexpress, alibaba, temu etc.
Este un fake care se comporta si are exact aceleasi capabilitati hardware ca un exemplar orginal sau sunt niste bani aruncati pe fereastra?
Si ce lucruri credeti voi ca nu merita cumparate de pe site-uri de genul, excluzandu-le pe cele evidente, mancare, produse igienice s-a.m.d.

Răspuns Câştigător
| Korkodeln a răspuns:

China produce microcontrollere si SoC care nu sunt mai prejos de de cele de la Broadcom cel putin in gama low- si mid-range.
Placile de dezvoltare folosind procesoare alternative nu au pretins niciodata ca sunt 100% echivalente cu RPi si nu sunt "fake" pentru ca nu imita nimic, sunt produse originale cu propriile lor capabilitati, uneori mai bune alteori mai putin bune decat RPi original.
Spre exemplu am un prieten care are si Rpi 5 si Orange Pi 5 si e mai multumit de Orange Pi. Eu am Orange Pi Zero 2 si sunt EXTREM de multumit de el, problema consta in a fi competent si a sti ce sa faci, daca esti incompetent, RPi e o placa mult mai buna, gasesti 'jdemii de tutoriale pe net si pe Youtube sa faci tot ca vrei.

Ce NU merita cumpara, in opinia mea sunt: medicamente, imitatii de telefoane flaghsip, imitatii de haine de marca.

| Fjordneddey explică (pentru Korkodeln):

Multumesc pentru raspunsul tau! Imi poti spune, te rog, de unde ti-ai achizitionat modelul?

| Korkodeln a răspuns (pentru Fjordneddey):

Eu am Orange Pi Zero2 W luat de pe Ali:
https://www.aliexpress.com/item/1005007070302380.htm

La care am conectat o interfata de "productie proprie" sa citesc si sa afisez (pe un monitor LCD mai vechi pe care nu-l mai foloseam) niste senzori de prin casa si curte, totul a incaput in carcasa monitorului unde am pus si o antena de Wifi externa. Daca vrei sa-l folosesti cablat, sunt interfete cu Ethernet Gigabit la vreo 7EUR, dar asta e alta poveste. Folosesc Armbian pentru soft.

| Fjordneddey explică (pentru Korkodeln):

Interesant! Asta ma inspira si pe mine sa fac ceva de genul, dar la un nivel mult mai simplu.

3 răspunsuri: