| CyberDune28 a întrebat:

Cum verific daca HDD-ul meu are viteza buna? Se mai folosesc hard disk-uri in ziua de azi?

4 răspunsuri:
| Jannis3241 a răspuns:

Nu se mai folosesc de mult.Eu am memorie quantica de 512TB de cativa ani.Si am cumparat-o sh.

| dinaprilie a răspuns:

In general hdduri au 5400, 7200 sau 10000 rpm. Si mai sunt si high enduri si combinatii intre ele..cauta modelul pe net si afii tot

| Frank51 a răspuns:

Într-un program care verifică viteza. Încă se folosesc dar nu știu cât timp se vor mai fabrica, din moment ce nu se vor mai folosii curând.

| relian a răspuns:

Se mai folosesc pentru ca sunt stocuri uriase, zeci de mioane laughing asa ca unia mai baga la computere, pretu fiind mai mic, omu se uita si la bani.
Dar acum ca au iesit astea PCIe si au devenit deja comune, si astea SSD 2.5 or sa se duca de suflet.Viitorul este al astora cu PCIe.

Cum verifici daca hardu tau are viteza buna? Pai are viteza la care a fost fabricat, pe majoritatea scrie pe ele de ce viteza sunt.
Deci scoti capacu la computer si te uiti pe eticheta hardului, undeva o sa gasesti ceva de genul 5400 rpm sau 7200 rpm.
Harduri de 10000 rpm eu nu am gasit la computere de astea ce le vedem noi la magazin. Pote ori fi fosot pe la servere.

Deci al tau ori este de 5400 ori de 7200 rpm. Potio sa schimbi cu un hard SSD asta e mai rapid, nu mai face zgomot, deci n-o sa mai auzi rasnind laughing asa cum auzi la HDD.
De fabricat sigur nu se mai fabrica astea HDD de multa vreme, dar am citit ca ar fi prin depozite milioane laughing asa c a unia mai baga, sa fie mai ieftin calc.