| doarsucre a întrebat:

Daca achizitionez un televizor LED si un Player DVD BlueRay si am o colectie de DVD'uri (nu tip BlueRay) originale, despre ce calitate vizuala vorbim?

Adica, o sa imi largeasca imaginea din cauza pixelilor (480p) sau alte dificultati vizuale?

Multumesc.

Răspuns Câştigător
| horia2012 a răspuns:

Calitatea nu va fi prea buna pentru LCD. Calitate DVD. Rezolutia unui DVD
este de 720x576.
DVD BluRay reda la rezolutie fullHD
(1080x1920).
Daca vrei sa-ti cumperi un DVD Bluray
citeste foarte atent cartea tehnica acolo in magazin sau pe net, sa aiba
si functia de "upscaling", adica de marire artificiala a imaginii ca sa poti vedea colectia ta de DVD-uri cat mai bine. Vezi sa aiba si port USB.
Si televizoarele fac "upscaling", din setarile pe care le au. Dar unele o fac mai bine, altele mai prost. Dar asa poti regla ori din TV ori din DVD.
Cel mai bine ai sa vezi filmele care le descarci de pe net (mkv si mp4) la rezolutii HD si full HD.(le pui pe stik).

O solutie buna ar fi sa-ti cumperi un MediaPlayer+Hard Disk si pentru
filmele tale, le poti cauta pe NET
in format HD cu subtitraj si le treci pe
Hard Disk.

| doarsucre explică (pentru horia2012):

Multumesc mult. Da stiu solutia cu descarcatul de pe net si calitatea, dar fiind colectionar iti dai seama ca mi-ar fi placut sa le pot si folosi, dvd'urile. Mam mai uitat acum pe internet, unele playere au o,, chestiuta" ca sa iti transforme calitatea imaginii, la mai multi pixeli. Dar desigur, cum ai precizat, unele merg mai binele altele nu.

| horia2012 a răspuns (pentru doarsucre):

Cu placer. Iti dau un program cu care poti transforma
filmele in format HD, daca nu sunt.Eu il folosesc de 2 ani
si e foarte bun. Nu e gratis, dar gasesti un serial pe net.
http://www.softpedia.com/......72164.html
si aici screenshot-uri:
http://www.softpedia.com/......72164.html

3 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Calitatea o sa fie cea data de dvd-urile tale, nu cred conteaza ce aparat ai de redare.Si cred ca TV-ul o sa aiba setari sa setezi cum vrei sa vezi, pe ecran ingust, cinema, full etc. Pixelei sint cei ai TV-ului si se va vedea asa cum sint trase cd-urile.Nu stiu poate o fi altfel, dar eu asa vad.