| clausoacatu a întrebat:

Daca am o placa de baza care suporta generatia a 8 a si a 9 a cu soket 1151 si pun procesorul i5 6500 soket 1151 va functiona?

7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

In principiu, daca socket-ul se potriveste, atunci trebuie sa functioneze.
Ai grija ca, in BIOS sa nu ai setat ceva pe Owerclock!

Pentru siguranta, citeste manualul placii de baza, acolo gasesti compatibilitatile.

| relian a răspuns:

Soketul este acelasi, ma uitai la intel.com,deci este exact acelasi soket, deci de potrivit se potriveste sigur.
Cel mai indicat este sa te uiti la placa ta de baza, vezi ce brand este si ce model, cauti specificatiile si acolo spune exact ce suporta ce nu suporta.

Ca una este sa se potriveasca, alta sa si functioneze.Dau doara un exemplu, am vazut laptop la care puteai pune hard de asta M2 dar suporta pana in 500 gb, deci daca pui de 1T probabil nu-l vede de 1 T il vede de max 500 gb, asa cred.

La tine se potriveste, ambele is pe 14 nm, si multe alela memorie DDR 4 si cu ce mai lucra, dar procesoare de gene 8-9 is balamuc, sa compari cu toate nu sta nimeni sa verifice laughing asa ca baga brandu si modelu de placa si poate te ajuta careva, asta daca tu nu stii ce sa cauti mai exact.

| Sofer a răspuns:

Se potrivesc si va funcționa dacă placa de baza suporta socket 1151, atunci procesor cu acest socket poți pune pe acea placa de baza.

| GPA a răspuns:

Nu are cum să suporte placa ta de bază generația 8 și 9 pe un socket 1151 (ținând cont că n-ai specificat nicio revizie, mă gândesc strict la prima revizie a socketului). Generațiile 8 și 9 pe socket 1151 sunt incompatibile, doar socket-ul 1151 rev. 2 este compatibil cu procesoarele din generațiile 8 și 9.

i5 6500 (adică Skylake) rulează doar pe socket 1151. Ce placă de bază ai? Verifică cu atenție ce socket are placa ta de bază, dacă este 1151 (simplu), atunci da, suportă procesorul respectiv. Dacă este 1151 v2 (adică revizia 2), nu suportă i5 6500.

Îți atrag atenția doar pentru faptul că ai formulat greșit întrebarea.

| 19flo79 a răspuns:

Ai incercat?

| clausoacatu explică:

Placa de baza este gigabyte h310m s2

| GPA a răspuns (pentru clausoacatu):

Placa ta de bază nu suportă i5 6500.

Procesoarele compatibile cu placa ta de bază sunt următoarele : https://www.cpu-upgrade.com/mb-Gigabyte/H310M_S2(rev._1.0).html