| denisTiky a întrebat:

Daca am o placa de baza ce suporta frecvente la ram pana in 3200mhz (OC) si am ram la frecventa lor normala de 3200mhz vor merge? Mi-a zis cineva ca placile de baza mai noi pot sa scada voltajul la ram si acestia sa functioneze intr-o frecventa mai mica pe care placa o suporta. E adevarat? Tin sa mentionez ca ramii au niste leduri rgb pe ei, daca le scade voltajul ledurile nu vor lumina mai slab avand in vedere ca li se da mai putini volti?

Funda!

Răspuns Câştigător
| CM7YRE a răspuns:

Ce rami si ce placa de baza ai? Intrii in BIOS la XMP, sau le verifici cu CPU Z sa vezi pe ce frecventa functioneaza ramii. Poti verifica pe site-ul oficial al placii de baza daca "nu ii suporta" dar trebui sa-i suporte.

| denisTiky explică (pentru CM7YRE):

Mbo: gigabyte ga ab350 gaming 3
Ram: hyperx predator rgb 8gb ddr4 3200mhz

| CM7YRE a răspuns (pentru denisTiky):

Se poate sa fie asa:
https://www.gigabyte.com/......g-3-rev-1x
https://www.youtube.com/watch?v=SC1Js8xrQ3U
Inainte sa dai comanda, intreaba suportul, sau mai ales daca cumperi de la PCGarage adauga "test componenta", sau pune sa fie preinstalat sistemul; daca sunt incompatibilitati o sa fi anuntat; sau poti intreba direct pe chat. Difera si in functie de bios-ul respectiv, uita-te la F8 de exemplu: Improve DDR compatibility
Daca ai nevoie de ajutor/idei lasa-mi mesaj, mai ales daca vrei sa-ti faci o configuratie.

Eu am comandat deja placa de baza, ramii ii am, sunt la mine nu mai am ce face. Am dat doar sa imi faca update de bios la placa ca sa mearga procesorul ca am auzit ca ryzen 5 2600 nu merge pe versiunea f10 de bios si ca are nevoie de bios f20.

| CM7YRE a răspuns (pentru denisTiky):

Da, ai facut bine. Nu stiu exact versiunea ce e necesara sa mearga Ryzen 5 2600, dar unele placi de baza il ruleaza doar cu BIOS-ul actualizat, si decat sa nu iti ruleze, ai facut bine ce ai facut. Eu cred ca ai sanse mari si ca o sa ruleze. Lasa un mesaj cu ce s-a intamplat, din curiozitate. In cate sisteme am asamblat, majoritatea au rulat ce zici tu.

Da, am sa iti las. Sper ca pe marti-miercuri sa apara curierul cu piesele, si sa pot sa il asamblez. Mie imi era frica doar de memorii ca nu vor merge si de aia am pus intrebarea. Am ales sa fac acest update de bios din cauza ca am citit in comentarii la placa de baza cum ca nu ar merge cu procesoare ryzen 5 pentru ca are bios f10 sau ceva de genul. Si automat am dat sa imi faca ei si update-ul, acum de procesor nu mai imi este frica. Sper ca ramii sa mearga. Te tin la curent! Mersi

5 răspunsuri: